r
Nosalty Logó

Pulykamell töltve Piroska konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Pulykamell töltve Piroska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2314 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 579 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5098.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1415 micro
Összesen 2314 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mellet éles késsel szétnyitjuk amennyire lehet, enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük, megkenjük olajjal, és hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
  2. A kenyeret tejben megáztatjuk, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a reszelt hagymát, fűszereket, jól összevegyítjük, majd finoman belevegyítjük az apró kockára vágott főtt tojást és a reszelt sajt felét.
  3. A pulykamellet belefektetjük egy olajjal kikent őzgerinc formába, beletöltjük a tojásos masszát, a tetejére ráhajtjuk a húst, fogvájóval összetűzzük, megkenjük paprikás olajjal, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A vége felé rákenjük a maradék reszelt sajttal elkevert tejfölt, és 10 percig hagyjuk, hogy fólia nélkül megpiruljon a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7217
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykamell töltve Piroska konyhájából
Csiki Piroska 230 recept

Hidegen, melegen egyaránt finom. Melegen bármilyen hozzáillő körettel tálalhatjuk. Előre elkészíthető, ha hidegtálként szeretnénk tálalni. A biztonság kedvéért a formát kibélelhetjük szilikonos sütőpapírral, nem ázik szét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...