r
Nosalty Logó

Pulykamell krumplis sörbundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Pulykamell krumplis sörbundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A pulykamellhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A pulykamellhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 6465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A pulykamellhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 1617 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.8 g

Zsír

  • Összesen
    469 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5939.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    2299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1369.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    134 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 6465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A pulykamellhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pulykamellhez

  1. A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát készítünk:
  2. Elhabarjuk a tojást, hozzáadjuk apránként felváltva a lisztet és a sört, majd az olajat.
  3. Belereszeljük a krumplit (nagy lyukú reszelőn),ha túl sűrű a massza: kevés szódával lazítjuk.
  4. Ízesítjük fokhagymával, sóval,majd pihentetjük 10 percig.
  5. A pulykamell szeleteket először lisztbe, majd a masszába mártjuk. A tészta akkor jó, ha nem csöpög le a húsról.
  6. Bő, forró olajban sütjük.
  7. Fokhagymás tejföllel frissen megkenjük, reszelt füstölt sajttal megszórjuk és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 353
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 33335
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 26.

Ajánló

Frissen a legjobb, bármilyen köret, savanyúság illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a mátrai borzacska ihlette.

Hozzávalók

A pulykamellhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...