Pulykagulyás Fahéjtól
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g pulykacomb149 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
355
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g pulykacomb598 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1421
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
30.9g pulykacomb37 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
10.5g sárgarépa4 kcal
-
11.1g fehérrépa7 kcal
-
8g zeller3 kcal
-
24.8g burgonya14 kcal
-
9 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
2.8g petrezselyem1 kcal
Összesen
88
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 715.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 261.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3703 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 793 micro
Összesen
355
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.6 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 475 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2860.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1374 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1045.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1534 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 846 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 14813 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3170 micro
Összesen
1421
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 326 micro
-
β-karotin 917 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
0.5 db zeller
-
40 dkg burgonya
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 tk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
1 db tojás
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A húst a hártyáitól megszabadítjuk, felkockázzuk.
- A zöldségeket felkarikázzuk-kockázzuk.
- A hagymát apró darabokra vágjuk és az olajon megdinszteljük.
- Hozzátesszük a pirospaprikát, majd a húst, és jól átforgatjuk. Fűszerezzük. Miután a hús már fehér, felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és lefedve majdnem puhára főzzük.
- Ekkor hozzáadjuk a répát, petrezselymet, a zellert és a babérlevelet. Vizet adunk még hozzá, ha kell, utánasózunk, és forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.
- Beletesszük a burgonyát is, azzal is hagyjuk főni kb. 5 percet.
- A tojást elkeverjük a liszttel, és ezt a tésztát nokedliszaggatóval a levesbe szaggatjuk. Ekkor tehetjük bele az apróra vágott petrezelyemzöldet. Ezeknek már csak 2 perc kell, és kész a levesünk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 14163
- Feltöltés dátuma: 2012. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Nagyon finom gulyásleves, főzhető pulykahúsból is. Én rendszerint abból készítem. Csak a hús felkockázása macerás egy kicsit annak, aki nem szereti, ha mócsingok vannak a levesben. :) Kis gyakorlattal azonban aranyos kis kockákra vágható a pulykacomb is, és nagyon guszta, ínycsiklandó leves lesz az eredmény.