r
Nosalty Logó

Pulykafőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pulykafőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pulykahúshoz

A sajtszószhoz

Összesen 562 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pulykahúshoz

A sajtszószhoz

Összesen 1687 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pulykahúshoz

A sajtszószhoz

Összesen 153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 562 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3574 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1687 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A pulykahúshoz

A sajtszószhoz

Elkészítés

A pulykahúshoz

  1. Alap: A vöröshagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pirítjuk. Beledobjuk a husit és a krumplit, ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 10 percig folyamatos kavarás mellett főzőgetjük, hozzáöntünk egy pohár vizet, majd fedőt rakunk rá, és közepes lángon állni hagyjuk.
  2. Sajtszósz: A sajtokat durván lereszeljük. Egy kisebb edényben megolvasztjuk a margarint. Beledobjuk a sajtot, és kavargatás mellett addig adagoljuk a tejfölt, amíg folyós-szószos állaga nem lesz.
  3. Ha a szósz is elkészült, ráöntjük az alapra, és addig főzzük őket együtt, amíg olyan folyósabb főzelék állaga lesz (illetve amíg megpuhul a krumpli rendesen, kb. 10-15 perc kellett volna nekem).
  4. Mi magában ettük, de friss paradicsom jól passzol hozzá :)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3730
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Ajánló

Én mindig csak érzésből adagolok! Egyes hozzávalók mennyiségét csak tippeltem!!! Ebből a mennyiségből két lány(18, 25) és egy éhes fiú (24) lakott jól.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hosszú nap után éhesen hazaérkezve ütöttem össze csak úgy találomra azt, amit a kamrában/ hűtőben találtam, és nagyon jó volt a fogadtatás, ezért megörökítettem a receptet :) 

Hozzávalók

A pulykahúshoz

A sajtszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...