adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g pulykamell196 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
233
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g pulykamell785 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
934
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
72.5g pulykamell114 kcal
-
24.6g vöröshagyma9 kcal
-
1.7g fokhagyma2 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
135
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 123.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
233
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.8 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1683 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 494.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
934
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg pulykamell
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
fűszersó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A pulykamellet és a vöröshagymát megtisztítjuk, és felkockázzuk apró darabokra.
- A hagymát olajon átlátszóra pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, amit sózunk, borsozunk.
- Miközben a pulykamell fehérre sül, hozzányomjuk a 4 gerezd fokhagymát.
- Amikor a pulykamell barnára pirult, felöntjük fél bögre vízzel, és rászórjuk a brassói fűszerkeveréket.
- Ezt követően 10 percig főzzük, amíg a víz elpárolog, majd hasábburgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!:)
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 16244
- Feltöltés dátuma: 2013. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Polett
10 recept
Ritkán készítek brassóit, de a piacon nagyon szép pulykahúst árultak, így megjött a kedvem hozzá.:)