r
Nosalty Logó

Puha fahéjas csiga kingal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kingal
Puha fahéjas csiga kingal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Glazúr

Összesen 617 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Glazúr

Összesen 4932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Glazúr

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 617 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    171 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2131.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 4932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Glazúr

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet langyosra melegítjük, és kétfelé osztjuk. Az egyik részében felfuttatjuk az élesztőt, vagyis teszünk bele egy kanál cukrot, beleöntjük a szárított élesztőt, és a konyha melegebb sarkába félretesszük.
  2. Amikor az élesztő felfutott, összedolgozzuk a tészta összetevőit mindaddig, míg egy puha, enyhén ragacsos masszát nem kapunk. Egy tálba és meleg helyre helyezve 45 percet kelni hagyjuk.
  3. Lisztes munkalapon a tepsi méreténél picit nagyobbra nyújtjuk, megkenjük a töltelékhez szükséges szobahőmérsékletű vajjal, és egyenletesen megszórjuk a fahéj és barna cukor keverékével.
  4. A tésztát feltekerjük, és felosztjuk 16 egyenlő csigára.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe jó szórósan helyezzük őket, hogy a töltelék ne folyjon ki belőlük, majd a tepsiben letakarva pihenni, kelni hagyjuk kb- 30 percet.
  6. 20 percig 200 fokon sütjük.
  7. Közben kézi mixerrel kikeverjük a glazúr hozzávalóit, és amikor a csigák megsültek nyakon öntjük őket, vagy pedig csak tálaláskor (ízlés szerint, de érdemes kipróbálni, mert így teljes az igazi fahéjas csiga).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 321
  • Össznézettség: 55268
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha fahéjas csiga kingal konyhájából
kingal 2 recept

Nagyon közkedvelt sütemény a skandináv országokban, megspórolt pénzemmel mindig kényeztettem magam vele mindaddig, míg ki nem próbáltam ezt a receptet, ez egyszerűen mennyei és olcsó.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Glazúr

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...