Puha fahéjas csiga kingal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kingal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
26g tej15 kcal
-
9g vaj63 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
3 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
6g vaj45 kcal
-
19g barna cukor71 kcal
-
1g fahéj1 kcal
Glazúr
-
8g krémsajt19 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
3g tej1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
617
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
210g tej118 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
23 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
50g vaj359 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
5g fahéj11 kcal
Glazúr
-
60g krémsajt150 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
4932
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
34.3g finomliszt125 kcal
-
14.4g tej8 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
3.4g vaj25 kcal
-
10.3g barna cukor39 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
Glazúr
-
4.1g krémsajt10 kcal
-
10.3g porcukor40 kcal
-
3.4g vaj25 kcal
-
1.4g tej1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
340
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
617
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.3 g
Zsír
-
Összesen 171 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 726 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2131.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 606 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 826 mg
-
Nátrium 329 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 772 g
-
Cukor 381 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 163.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1318 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 1296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 587 micro
Összesen
4932
kcal
- 7% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2.1 dl tej
-
7 dkg vaj
-
7.5 dkg cukor
-
7 g instant élesztő
-
2 db tojás
-
3 csepp vaníliaaroma
-
1 csipet só
Töltelékhez
-
5 dkg vaj
-
15 dkg barna cukor
-
1.5 ek fahéj
Glazúr
-
6 dkg krémsajt
-
15 dkg porcukor
-
5 dkg vaj
-
2 ek tej
-
3 csepp vaníliaaroma
Elkészítés
Tésztához
- A tejet langyosra melegítjük, és kétfelé osztjuk. Az egyik részében felfuttatjuk az élesztőt, vagyis teszünk bele egy kanál cukrot, beleöntjük a szárított élesztőt, és a konyha melegebb sarkába félretesszük.
- Amikor az élesztő felfutott, összedolgozzuk a tészta összetevőit mindaddig, míg egy puha, enyhén ragacsos masszát nem kapunk. Egy tálba és meleg helyre helyezve 45 percet kelni hagyjuk.
- Lisztes munkalapon a tepsi méreténél picit nagyobbra nyújtjuk, megkenjük a töltelékhez szükséges szobahőmérsékletű vajjal, és egyenletesen megszórjuk a fahéj és barna cukor keverékével.
- A tésztát feltekerjük, és felosztjuk 16 egyenlő csigára.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe jó szórósan helyezzük őket, hogy a töltelék ne folyjon ki belőlük, majd a tepsiben letakarva pihenni, kelni hagyjuk kb- 30 percet.
- 20 percig 200 fokon sütjük.
- Közben kézi mixerrel kikeverjük a glazúr hozzávalóit, és amikor a csigák megsültek nyakon öntjük őket, vagy pedig csak tálaláskor (ízlés szerint, de érdemes kipróbálni, mert így teljes az igazi fahéjas csiga).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 33
- 7 napos nézettség: 321
- Össznézettség: 55268
- Feltöltés dátuma: 2013. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
kingal
2 recept
Nagyon közkedvelt sütemény a skandináv országokban, megspórolt pénzemmel mindig kényeztettem magam vele mindaddig, míg ki nem próbáltam ezt a receptet, ez egyszerűen mennyei és olcsó.