r
Nosalty Logó

Pudingos-tejfölös sütemény Katharosz konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Pudingos-tejfölös sütemény Katharosz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1360
Kalória
29.1g
Fehérje
162.4g
Szénhidrátok
67.1g
Zsír
254.4g
Víz
402.8g
Koleszterin
5.6g
Rost
84.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Pudinghoz

Tetejére

Összesen 1360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Pudinghoz

Tetejére

Összesen 5436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Pudinghoz

Tetejére

Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2173.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    254.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 1360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    268.2 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8692.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2964 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    3024 mg
  • Nátrium
    2067 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.7 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1017.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1057 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 5436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Szokásos módon pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk.
  2. A kétféle lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a sóval, majd átszitáljuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat.
  3. Ezután az átszitált lisztet a habos masszába dolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadunk pár csepp citromlét. Végül óvatosan a tojásos masszába forgatjuk.
  4. A massza felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a másik felébe beleszitáljuk a kakaóport, és szükség esetén 1-2 evőkanál vízzel elkeverjük benne.
  5. A kakaós tésztát elterítjük a sárga tészta tetején, és egy villával márványosra mintázzuk.
  6. A közben langyosra hűlt pudingot egy kisebb kanállal rákanalazzuk a tésztára. Sütés: 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig, majd csökkentjük a hőt 180 fokra, és további 30 percig sütjük.
  7. Ha kész, kivesszük a sütőből, és nyomban ráöntjük a tetejére a cukorral kikevert tejfölt, ezután megvárjuk, amíg teljesen kihűl. A kihűlt süteményt pár órára hidegre tesszük, csak ezután fogyasztjuk.
  8. Kakaóporral meghintve tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x35

Finom, mutatós sütemény, a nyári melegekben is kiváló választás lehet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!