r
Nosalty Logó

Pudingos-tejfölös sütemény Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Pudingos-tejfölös sütemény Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Pudinghoz

Tetejére

Összesen 1360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Pudinghoz

Tetejére

Összesen 5436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Pudinghoz

Tetejére

Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2173.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 1360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    268.2 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8692.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2964 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    3024 mg
  • Nátrium
    2067 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.7 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1057 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 5436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. Szokásos módon pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk.
  2. A kétféle lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a sóval, majd átszitáljuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat.
  3. Ezután az átszitált lisztet a habos masszába dolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadunk pár csepp citromlét. Végül óvatosan a tojásos masszába forgatjuk.
  4. A massza felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a másik felébe beleszitáljuk a kakaóport, és szükség esetén 1-2 evőkanál vízzel elkeverjük benne.
  5. A kakaós tésztát elterítjük a sárga tészta tetején, és egy villával márványosra mintázzuk.
  6. A közben langyosra hűlt pudingot egy kisebb kanállal rákanalazzuk a tésztára. Sütés: 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig, majd csökkentjük a hőt 180 fokra, és további 30 percig sütjük.
  7. Ha kész, kivesszük a sütőből, és nyomban ráöntjük a tetejére a cukorral kikevert tejfölt, ezután megvárjuk, amíg teljesen kihűl. A kihűlt süteményt pár órára hidegre tesszük, csak ezután fogyasztjuk.
  8. Kakaóporral meghintve tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 20755
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingos-tejfölös sütemény Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Finom, mutatós sütemény, a nyári melegekben is kiváló választás lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...