r
Nosalty Logó

Pudingos-mandulás rakott babapiskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pudingos-mandulás rakott babapiskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1888.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a feketekávét (ne legyen túl erős), majd elkeverjük benne a keserű mandula aromát. Kellemes zöldes színt kell kapnunk.
  2. A tejet 3 részre osztjuk, és a pudingokat külön-külön megfőzzük. A szokottnál kicsit sűrűbbek lesznek. 2-2,5 ek cukorral ízesítjük. (Ha valaki édesebben szereti, nyugodtan tehet bele többet is.) Félretesszük!
  3. Előveszünk egy közepes méretű üvegtálat.
  4. A babapiskótákat a mandula aromás kávéban egyenként megforgatjuk (figyeljünk rá, hogy ne ázzanak el), majd kirakjuk vele az edény alját egy sorban. Egyenletesen elosztjuk rajta a vaníliapudingot. Picit dermedni hagyjuk (kb. 2-3 perc). Ezt megint egy réteg áztatott babapiskóta követi. Befedjük a puncspudinggal, és ezt is dermedni hagyjuk. Jön az utolsó réteg áztatott babapiskóta. Legvégül kerül rá a csokoládés puding.
  5. Alufóliával lefedjük, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Tálaláskor kockára vágjuk, és ki-ki ízlés szerint önmagában vagy tejszínhabbal ízesítve is fogyaszhatja!
  • Tepsi mérete: 30x40x20
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9643
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 25.

Ajánló

Ajánlanám minden édesszájúnak és gluténérzékenynek egyaránt! Vendégségek alkalmával is kiváló. Ez esetben érdemes rögtön dupla adaggal készíteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyedüli gluténérzékenyként a családban sokszor nehéz olyat sütni, ami mindenkinek elnyeri az ízlését. Mert ha már desszert, akkor legyen kellően édes, hogy megkoronázza a vasárnapi ebédet. Ugyanakkor ne legyen száraz - ami sajnos a legtöbb gluténmentes édességről nem mondható el... Így született meg ez a pudingos édesség, amelyben rendkívül jól harmonizál a pudingok édessége, a babapiskóták keserű mandulás-kávés ízével.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...