Pudingos kosárka vzsike konyhájából
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
88g leveles tészta325 kcal
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
2g vaj13 kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
350g leveles tészta1299 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
7g vaj50 kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
38.2g leveles tészta142 kcal
-
4.9g vaníliás pudingpor19 kcal
-
43.6g tej24 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
0.8g vaj5 kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 139.4 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1619.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 498 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 979 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 460 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 5.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Hozzávalók
-
35 dkg leveles tészta
-
4 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
Elkészítés
- A fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd kinyújtjuk kb. 30 x 40 cm-es lapra. Feltekerjük szorosan és becsomagolva a hűtőbe tesszük legalább fél órára (így a kosárka alapja levelesebb lesz).
- A pudingport 4 ek cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral (tehetünk bele vanília rúd kikapart belsejét is) és 4 dl tejjel felfőzzük. Belekeverjük a vajat és ha kissé kihűlt, akkor egy felvert tojást is elkeverünk a krémben.
- A tésztát elővesszük a hűtőből, 12 részre osztjuk, és a vajjal kikent muffinformába kézzel kosárkákat formálunk.
- A krémet a kosárkákba kanalazzuk úgy kb. 2/3 részig, és az előmelegített sütőben készre sütjük. A tetején megjelenő barna foltok már jelzik, hogy elkészült. Ha megsült, akkor nem vesszük ki azonnal, a sütő ajtaját kitámasztjuk, hogy lassan hűljön ki.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4604
- Feltöltés dátuma: 2012. március 11.
Ajánló
Délutáni kávézáshoz nagyszerű sütemény!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szabolcs fiam Brightonban él, ezért elég keveset találkozunk, de minden évben egyszer elvisz engem egy közös nyaralásra, ahol mindig nagyon jól érezzük magunkat. Októberben Portoban töltöttünk csodálatos 5 napot. A szállodában a reggelinél találkoztunk ezzel a klassz süteménnyel. Gyakorlott sütkérező révén kezdtem analizálni, hogyan is készülhet. Nem bonyolult, ezért gyorsan összeállt a fejemben a recept. Ez egy tradicionális portugál sütemény, amit kávéhoz szoktak fogyasztani. Mikor haza jöttünk, azonnal el is készítettem a saját elképzelésem szerint. Nagy sikert aratott, a munkatársaim is imádják. Némileg eltér a "portugál kosárka" receptjétől, ezért nem neveztem el így, de a végeredmény szerintem isteni!