r
Nosalty Logó

Pudingos kosárka vzsike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vzsike
Pudingos kosárka vzsike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 554 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd kinyújtjuk kb. 30 x 40 cm-es lapra. Feltekerjük szorosan és becsomagolva a hűtőbe tesszük legalább fél órára (így a kosárka alapja levelesebb lesz).
  2. A pudingport 4 ek cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral (tehetünk bele vanília rúd kikapart belsejét is) és 4 dl tejjel felfőzzük. Belekeverjük a vajat és ha kissé kihűlt, akkor egy felvert tojást is elkeverünk a krémben.
  3. A tésztát elővesszük a hűtőből, 12 részre osztjuk, és a vajjal kikent muffinformába kézzel kosárkákat formálunk.
  4. A krémet a kosárkákba kanalazzuk úgy kb. 2/3 részig, és az előmelegített sütőben készre sütjük. A tetején megjelenő barna foltok már jelzik, hogy elkészült. Ha megsült, akkor nem vesszük ki azonnal, a sütő ajtaját kitámasztjuk, hogy lassan hűljön ki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4606
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Ajánló

Délutáni kávézáshoz nagyszerű sütemény!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
vzsike 3 recept

Szabolcs fiam Brightonban él, ezért elég keveset találkozunk, de minden évben egyszer elvisz engem egy közös nyaralásra, ahol mindig nagyon jól érezzük magunkat. Októberben Portoban töltöttünk csodálatos 5 napot. A szállodában a reggelinél találkoztunk ezzel a klassz süteménnyel. Gyakorlott sütkérező révén kezdtem analizálni, hogyan is készülhet. Nem bonyolult, ezért gyorsan összeállt a fejemben a recept. Ez egy tradicionális portugál sütemény, amit kávéhoz szoktak fogyasztani. Mikor haza jöttünk, azonnal el is készítettem a saját elképzelésem szerint. Nagy sikert aratott, a munkatársaim is imádják. Némileg eltér a "portugál kosárka" receptjétől, ezért nem neveztem el így, de a végeredmény szerintem isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...