Puding karamellás almával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kodak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
389
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
777
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
7.5g cukor29 kcal
-
24.8g alma12 kcal
-
5.6g csokoládés pudingpor21 kcal
-
62.1g tej35 kcal
Összesen
97
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
389
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 877.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 582 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.9 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 157.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
777
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db alma
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
5 dl tej
Elkészítés
- Meghámozzuk és kimagozzuk az almát, majd kis darabokra vágjuk (1-2 cm hosszú keskeny darabkákra).
- 3 ek cukrot megolvasztunk egy serpenyőben, és ha már aranysárga színű folyadék lett, rádobjuk az almadarabkákat. Kicsit sisteregni fog, nem kell megijedni! :-) Próbáljuk meg addig kavargatni, míg nagyjából egyenletesen el nem oszlik a karamell az almákon. Az sem baj, ha marad egy-két nagyobb darabka karamell a serpenyőben.
- Ezek után levesszük a tűzről, és két tányérra elosztva "kiteregetjük" az almáinkat, hogy kihűljenek. (Én úgy tapasztaltam, hogy nem tapadnak össze, de azért biztos ami biztos, legyen két tányérra elosztva a 2 adag.)
- A pudingport 3 ek cukorral egy kevés (1-2 dl) tejben elkeverjük, miközben a maradék tejet felforraljuk. Mielőtt teljesen felforr a tej, "kiöblíthetjük" vele a karamellás serpenyőt, majd visszatehetjük a lábasba forrni, de ez nem kötelező.
- Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos keveréket, és kb. 1 percig főzzük (míg el nem kezd sűrűsödni).
- Előveszünk 2 tálkát, az aljára halmozzuk az almák felét (ha van, akkor a karamelldarabokat is).
- Beletöltjük a pudingot, majd várunk kb. 10 percet, hogy kicsit kihűljenek.
- Ezután tesszük csak rá az almák 2. felét (így nem süllyednek majd nagyon bele a pudingba).
- Végül berakjuk a hűtőbe 1-2 órára a pudingokat, hogy kihűljenek.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1217
- Feltöltés dátuma: 2013. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kodak
25 recept
Volt egy almám, ami készült megromlani, így minél előbb próbáltam valami finomat gyártani belőle...:-)