r
Nosalty Logó

Provence-i lepénykenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Provence-i lepénykenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez és szóráshoz

Összesen 523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez és szóráshoz

Összesen 1568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez és szóráshoz

Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    2732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy csészébe elkeverjük az élesztőt egy kis langyos vízzel és 2 tk liszttel.
  2. A maradék lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. Ide öntjük az elkavart élesztőt. Lefedve 15 percig állni hagyjuk.
  3. Hozzákeverjük a maradék vizet, sót, krémsajtot, fűszereket, és dagasztjuk, amíg már nem ragad a kézhez. Ha szükséges, adunk még hozzá egy kis lisztet. Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. A tésztát átgyúrjuk, 6 részre osztjuk, amiket szép kerekre kinyújtunk. majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Kés fokával a tésztát négyszög/ rombuszalakba rácsozzuk, sós vizzel megkenjük, megszórjuk a fűszerekkel, és további 20 percig kelesztjük.
  6. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15109
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még egy finom lepénykenyér recept.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...