r
Nosalty Logó

Provence-i csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Provence-i csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1734 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1734 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1734 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1734 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    476 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet fűszersóval ízesítjük, majd egy serpenyőbenvajon megsütjük.
  2. Amikor megsült, félretesszük, és a visszamaradt vajbanmegsütjük a sonkát és a paradicsomot.
  3. Ezt követően tepsibe tesszük. Alulra a húst, ráa sonkát, majd a paradicsomot. Megfűszerezzük a választott zöldfűszerrel. (Én provence-i fűszerrel fűszerezem, hisz innen kapta a nevét, azonban ezt a fűszert csak óvatosan, mert nagyon tömény.) Végezetül a sajtot tesszük rá,amit már előtte lereszeltünk.
  4. Mehet a 185 fokos sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt kissérápirul.
  5. Ételízesítővel készültrizst tálalunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 31113
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Ajánló

száraz fehérbor

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kedvelt étel a vendégek között. 8 alkalmi elkészítést jelöltem meg, de nem tudom beírni, hogy hányszor készítettem el. Nagyon régóta ismerem ezt az ételt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...