r
Nosalty Logó

Provence-i csirkecomb Mártitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Provence-i csirkecomb Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    219 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1909 micro
Összesen 841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leöblített, leitatott csirkecombokat sózzuk-borsozzuk, és megkenjük mindkét oldalukat a mustárral. A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát nagyobb kockákra vágjuk.
  2. A felforrósított olívaolajban elősütjük a combokat. (3-3 perc oldalanként). Elhelyezzük a sütőedényünkben, ráöntünk a zsiradékbol izles szerint, rászórjuk a pórékarikákat és a fokhagymakockákat egyenletesen elosztva úgy, hogy oldalra is jusson. Végül rámorzsoljuk a kakukkfüvet. Aláöntjük a bort és az ételízesítővel vegyített vizet, fóliával lefedjük, és előmelegített sütőben készre pároljuk. Félidőben ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, jó zaftosnak kell lennie.
  3. Fokhagymával bedörzsölt pirítóssal tálaljuk úgy, hogy a hús szaftját rámerjük a kenyérre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1745
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 06.

Ajánló

Bármilyen zöld saláta jó kísérője ennek a friss ételnek, és hűtött fehérbor vagy rozé. A sütési időt a saját tűzhelyem működése alapján adtam meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Provence-i csirkecomb Mártitól
Marti48 317 recept

Fantasztikusan egyszerű és nagyon finom! Vendégségben ettem először, kis változtatásokkal most készítettem el negyedszer. Nagyon finom lilahgymaval is, ezzel is elkeszitettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...