r
Nosalty Logó

Provence-i cipó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Provence-i cipó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2502 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 416 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7813.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    711 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    4430 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 2502 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A tökmagot megpirítjuk teflonserpenyőben.
  3. A megkelt élesztőhöz hozzákeverjük az többi alapanyagot a tökmag kivételével, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle, a végén a pirított tökmaggal is átgyúrjuk, majd 1 órát kelesztjük langyos helyen.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, egy lisztezett aljú olajjal kikent oldalú kerek jénaiba tesszük, lefedjük, és újra kelesztjük 20-30 percig.
  5. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésre (alul-felül sütés: 190 fok), tetejét langyos vízzel spricceljük, lefedjük, 20 percig így sütjük, majd a tetőt levéve még kb. 15 perc alattpirosra sütjük.
  6. Rácsra téve, hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3813
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Provence-i cipó
Évi néni 1830 recept

Nagyon kevés kenyeret eszem, pedig nagyon sokat sütök, mivel mindig a szegleteim gömbölyödni kezdenek tőle. Kipróbálom, hogy ez a verzió mit tud. Van aki azt állítja, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Nem fogyókúrázom, viszont nagyon szeretem a kenyeret, és reménykedem, hogy a tönkölyliszt beválik erre a célra is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...