r
Nosalty Logó

Profiterol habbal és csokiöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Profiterol habbal és csokiöntettel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokiganachehoz és a tálaláshoz

688
Kalória
8.3g
Fehérje
50.9g
Szénhidrátok
50.9g
Zsír
105.6g
Víz
224.9g
Koleszterin
2.5g
Rost
35.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokiganachehoz és a tálaláshoz

Összesen 688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokiganachehoz és a tálaláshoz

Összesen 6864 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokiganachehoz és a tálaláshoz

Összesen 312 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    508.5 g
  • Telített zsírsav
    307 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4487.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    1893 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.3 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1056.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3798 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 6864 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat felolvasztjuk egy kisebb lábasban, hozzáöntjük a vizet, amikor már forrni kezd, akkor az egy csepp sóval megbolondított lisztet hozzászórjuk, és folyamatos keverés mellett „megégetjük a tésztát”. Picit hűtjük, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat, robotgéppel hozzádolgozzuk az összeset.
  2. Az így elkészített tésztát dekorációs kinyomócsővel ellátott habzsákba töltjük, és diónyi kupacokat nyomunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Nedves kézzel lenyomjuk az összes tetejét egyenesre. Így toljuk az előmelegített sütőbe 180 fokon 15 percre sülni, vagy ameddig picit megpufisodik és világosbarna lesz.
  3. A bignéket, vagyis a kis tésztalabdákat kicsit kihűtjük.

A töltelékhez

  1. Közben keményre felverjük a tejszínhabot cukorral, hogy édes legyen, és habkinyomó zsákba töltjük.
  2. A tésztatesteket megtöltjük tejszínhabbal és hűtőbe toljuk tálcán.

A csokiganachehoz és a tálaláshoz

  1. Közben elkészítjük a csokiganache-t: a tejszínt a cukorral egy kisebb nyeles lábaskában forráspontig hevítjük. Amikor felforr, hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk felolvadni, végül habverővel habosítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. A töltött tészták alját ebbe a csokikrémbe mártjuk, majd egy nagy tálon, vagy tányérokba, kisebb-nagyobb kupacokba helyezzük, ragasztjuk. Ott rákanalazzuk a többi csokikrémet.
  3. Aprított pisztáciával, olvasztott fehércsokival, gyümölccsel díszítjük, és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Profiterol névre hallgat az az olasz desszertgolyó, amihez nem kell cukrász végzettségednek lennie, te is el tudod készíteni otthon. Ez a legismertebb formája, de fordított krémekkel, kívül fehércsokisan, belül csokikrémmel, és megannyi más ízesítéssel is készül. A lényeg, hogy jó olasz desszert révén díszítsük fel kellőképpen!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!