Profiterol 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
125g víz0 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
1g só0 kcal
-
83g tojás104 kcal
A töltelékhez
-
43 kcal
A mázhoz
Összesen
679
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
500g víz0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
5g só0 kcal
-
330g tojás415 kcal
A töltelékhez
-
171 kcal
A mázhoz
Összesen
2710
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1061.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 601 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 230.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 379 micro
Összesen
679
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 69.3 g
Zsír
-
Összesen 126.7 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4247.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1098 mg
-
Nátrium 2405 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 336.4 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 923.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1244 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 904 mg
-
Retinol - A vitamin: 1230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1517 micro
Összesen
2710
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a vizet a cukorral, a sóval és a vajjal felforraljuk. Amikor forr, gyorsan belekeverjük a lisztet, majd 3-4 percig nagy lángon főzzük.
- Mikor ez kész, kihűtjük, aztán robotgéppel összekeverjük, egyenként beleütve a tojásokat.
- Habzsákkal golyókat formázunk belőle, sütőpapíron sütjük őket, míg aranyszínűk nem lesznek. (Egymástól kb. 3-4 cm-re nyomjuk a golyókat, hogy meg tudjanak dagadni, és néhány vízcseppet csepegtetünk közéjük.)
- Ha kihűltek, legegyszerűbben egy fecskendővel tölthetjük meg őket, de kenhetjük a tölteléket a tetejükre is, vagy belemártogathatjuk a golyókat a krémbe. Ízlés szerint baracklekvárt, vaníliapudingot vagy csak tejszínhabot töltsünk bele, ki mit szeret.
- A mázhoz kis edényben kb. 1,5 dl vizet felforralunk, belekeverjük a cukrozatlan kakaóport, a cukrot és a vajat, hogy fényes legyen. A mázzal leöntjük a golyókat.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 29258
- Feltöltés dátuma: 2010. július 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A profiterolról sok receptet írnak, de mindet olyan bonyolultnak találtam. Valamilyen különleges krém kell hozzá, amitől állítólag Profiterol lesz. Én megcsináltam egy egyszerű vaníliapudinggal, apukám pedig lekvárral eszi. Nagyon finom, és nem túl időigényes.