r
Nosalty Logó

Profiterol 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Profiterol 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

679
Kalória
17.3g
Fehérje
84.1g
Szénhidrátok
31.7g
Zsír
230.8g
Víz
331.3g
Koleszterin
4.6g
Rost
21.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 2710 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    230.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4247.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    2405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    923.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 2710 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vizet a cukorral, a sóval és a vajjal felforraljuk. Amikor forr, gyorsan belekeverjük a lisztet, majd 3-4 percig nagy lángon főzzük.
  2. Mikor ez kész, kihűtjük, aztán robotgéppel összekeverjük, egyenként beleütve a tojásokat.
  3. Habzsákkal golyókat formázunk belőle, sütőpapíron sütjük őket, míg aranyszínűk nem lesznek. (Egymástól kb. 3-4 cm-re nyomjuk a golyókat, hogy meg tudjanak dagadni, és néhány vízcseppet csepegtetünk közéjük.)
  4. Ha kihűltek, legegyszerűbben egy fecskendővel tölthetjük meg őket, de kenhetjük a tölteléket a tetejükre is, vagy belemártogathatjuk a golyókat a krémbe. Ízlés szerint baracklekvárt, vaníliapudingot vagy csak tejszínhabot töltsünk bele, ki mit szeret.
  5. A mázhoz kis edényben kb. 1,5 dl vizet felforralunk, belekeverjük a cukrozatlan kakaóport, a cukrot és a vajat, hogy fényes legyen. A mázzal leöntjük a golyókat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A profiterolról sok receptet írnak, de mindet olyan bonyolultnak találtam. Valamilyen különleges krém kell hozzá, amitől állítólag Profiterol lesz. Én megcsináltam egy egyszerű vaníliapudinggal, apukám pedig lekvárral eszi. Nagyon finom, és nem túl időigényes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!