r
Nosalty Logó

Pozsonyi kifli MoncsikaAnyuci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pozsonyi kifli MoncsikaAnyuci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 838 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 10062 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 838 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.7 g

Zsír

  • Összesen
    498.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    200 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8654.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    4342 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1221.9 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3663 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    993 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3453 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2499 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 10062 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hideg tejben elkeverjük a tojást és az élesztőt. Ezt a lisztes keverékre öntjük. Rövid ideig, gyorsan gyúrjuk össze.
  2. Fóliával letakarva, hűtőben 20-25 percig pihentetjük.
  3. Közben a tejet a a vaníliás cukorral és a cukorral feltesszük főni a töltelékhez.
  4. A többi hozzávalót összekeverjük, és erre ráöntjük a forrázott tejet. Ne legyen lágy!
  5. A tésztából deszkán rudat formázunk és kb 40 darabra osztjuk. Kezünkkel golyókat formázunk belőlük. A golyókat ovális alakra nyújtjuk, kb akkora kell legyen, mint a tenyerünk (kis női kéz).
  6. A szélére tesszük a tölteléket, feltekerjük és kiflit formázunk belőlük. A fele diós, fele gesztenyés töltelékű legyen.
  7. Tojássárgával bekenjük alaposan, az oldalát is, és a konyhában hagyjuk száradni. Ha berepedt és megszáradt a sárgája, fehérjével is lekenjük és hűtőben pihentetjük.
  8. Ha megszáradt a fehérje is, előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 18699
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukrásztanfolyamra járok és ott tanultuk ezt az igazi pozsonyi kifli receptet. Ott mákosat sütöttünk. Így otthon gyakorlásként csináltam diósat és gesztenyést is. A gesztenyéshez egy kis rumot és porcukrot adtam a gesztenyemasszához. Nagyon finom, omlós a tésztája. Már alig várom, hogy legközelebb mit tanulunk:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...