r
Nosalty Logó

Pozsonyi kifli MoncsikaAnyuci konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pozsonyi kifli MoncsikaAnyuci konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

838
Kalória
14.8g
Fehérje
101.8g
Szénhidrátok
41.5g
Zsír
28.2g
Víz
81.2g
Koleszterin
3.5g
Rost
28.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 838 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 10062 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 838 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.7 g

Zsír

  • Összesen
    498.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    200 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8654.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    4342 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1221.9 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3663 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    993 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3453 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2499 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 10062 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 360 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hideg tejben elkeverjük a tojást és az élesztőt. Ezt a lisztes keverékre öntjük. Rövid ideig, gyorsan gyúrjuk össze.
  2. Fóliával letakarva, hűtőben 20-25 percig pihentetjük.
  3. Közben a tejet a a vaníliás cukorral és a cukorral feltesszük főni a töltelékhez.
  4. A többi hozzávalót összekeverjük, és erre ráöntjük a forrázott tejet. Ne legyen lágy!
  5. A tésztából deszkán rudat formázunk és kb 40 darabra osztjuk. Kezünkkel golyókat formázunk belőlük. A golyókat ovális alakra nyújtjuk, kb akkora kell legyen, mint a tenyerünk (kis női kéz).
  6. A szélére tesszük a tölteléket, feltekerjük és kiflit formázunk belőlük. A fele diós, fele gesztenyés töltelékű legyen.
  7. Tojássárgával bekenjük alaposan, az oldalát is, és a konyhában hagyjuk száradni. Ha berepedt és megszáradt a sárgája, fehérjével is lekenjük és hűtőben pihentetjük.
  8. Ha megszáradt a fehérje is, előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Cukrásztanfolyamra járok és ott tanultuk ezt az igazi pozsonyi kifli receptet. Ott mákosat sütöttünk. Így otthon gyakorlásként csináltam diósat és gesztenyést is. A gesztenyéshez egy kis rumot és porcukrot adtam a gesztenyemasszához. Nagyon finom, omlós a tésztája. Már alig várom, hogy legközelebb mit tanulunk:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!