r
Nosalty Logó

Pozsonyi kifli kiscsillagtól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pozsonyi kifli kiscsillagtól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

716
Kalória
14.3g
Fehérje
83.9g
Szénhidrátok
37g
Zsír
37g
Víz
153g
Koleszterin
3.6g
Rost
32.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2859 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    148 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.5 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 2859 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt is, és kb. 1 óráig pihentetjük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd nagyméretű pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Elkészítjük a tölteléket. A diót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a felvert tojásfehérjével, majd minden korongra teszünk egy picit a töltelékből.
  4. Az előzetesen vízbe/tejbe/rumba áztatott mazsolából 2-2 szemet teszünk a töltelékhez.
  5. Minden egyest kifli alakúra csavarunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket.
  6. Tetejüket megkenjük tojással és néhányhelyen megszúrkáljuk a kifliket.
  7. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nekem ebből 18 szép nagy kifli lett. Ha valaki többet szeretne, az csinálhatja kisebb formával is a tészta kiszaggatását, vagy rögtön duplázza a mennyiséget. :) Zacskó alatt tartva több napig is puha marad. :) Ha valaki márványosra akarja a tetejét az először kenje le a sárgájával, majd ha megszáradt, akkor a fehérjével. Nálam ez kimaradt, mert én mindjárt az egész tojással kentem meg a kifliket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!