r
Nosalty Logó

Pozsgások, kőrózsák cserépben - Nutellás ganache-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pozsgások, kőrózsák cserépben - Nutellás ganache-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez

Összesen 875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez

Összesen 7002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez

Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    421.3 g
  • Telített zsírsav
    282 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4407.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    1980 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.7 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2690 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1573 micro
Összesen 7002 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat a cukorral jó habosra felverjük.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport átszitálva hozzáadjuk a cukros tojáshoz, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
  3. Előmelegített sütőben, a tésztát 3 részre osztva, 3 lapot sütünk belőle 20 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortaformában.

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez

  1. A torta krémjéhez a tejszínt forrásig főzzük, majd az összetört csokoládét és nutellát leöntjük a forró tejszínnel, 5 percig állni hagyjuk, majd jól összekeverjük, hogy sima krémet kapjunk. A kész krémet egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A kész piskótalapokat megtöltjük a krémmel. Majd a kész tortát hűtjük egy órát. Ezután cserép alakúra formázzuk egy késsel.
  3. A díszítéshez a vajat és a porcukrot habosra keverjük. Majd olyanra színezzük ételfestékkel, amilyenre szeretnénk (cserép, pozsgások, stb.).
  4. Cserépszínű vajkrémmel körbekenjük a tortát. Majd a különböző színű vajkrémmel, habzsákból kőrózsákat formázva feldíszítjük a tortát. Érdemes előre elkészíteni egy-egy sütőpapíron a nagyobb virágokat, majd lehűtés után ráhelyezni a tortára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 716
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta kinézetre olyan, mintha egy cserép kőrózsa lenne, de felvágva egy igazán csokoládés álomban van részünk. Azért szerelemtorta, mert sok-sok szeretettel készült, egyedi, és a kedvenc tortám, amit eddig készítettem.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...