r
Nosalty Logó

Pöttyös túrós

5,0

1 ÉRTÉKELÉS24 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Timcsó
Pöttyös túrós
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fehér masszához

A barna masszához

A töltelékhez

524
Kalória
11.8g
Fehérje
45.1g
Szénhidrátok
34.2g
Zsír
68.3g
Víz
161.8g
Koleszterin
957mg
Rost
34.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fehér masszához

A barna masszához

A töltelékhez

Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fehér masszához

A barna masszához

A töltelékhez

Összesen 5272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fehér masszához

A barna masszához

A töltelékhez

Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.9 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    341.7 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8029.4 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1480 mg
  • Vas
    810 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    2837 mg
  • Nátrium
    1472 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    682.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 5272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

A fehér masszához

  1. Elkészítjük a fehér masszát: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a többi hozzávalót pedig kikeverjük, és óvatosan a habhoz keverjük.
  2. Zsírpapírból kicsi tölcsért készítünk, és megtöltjük a fehér masszával.
  3. Majd elkészítjük a barna masszát ugyanúgy, mint a fehéret, és ebből is külön teszünk egy kicsit papírtölcsérbe.
  4. A gáztepsi hátulját sütőpapírral befedjük. A fehér masszás tölcsérünknek ollóval kivágjuk a végét, és a sütőpapírra apró pöttyöket nyomunk, majd a forró sütőbe tesszük 1 percre.
  5. Ha megbőrösödött a teteje, kivesszük, és rákenjük a barna masszát, majd 10 perc alatt 170 fokon készre sütjük.
  6. A fehér masszával ugyanígy járjunk el, sütőpapírra apró barna pöttyöket nyomunk, majd ha kicsit száradt a sütőben, akkor rákenjünk a fehér masszát. Félretesszük őket, amíg teljesen ki nem hűlnek.
  7. Elkészítjük a krémet: a puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat, levet és a túrót.
  8. A lapokból 10 cm széles csíkokat vágunk, a krémet sima csöves nyomózsákba tesszük, és hosszába csíkot húzunk a tésztára, majd összetekerjük óvatosan, és papírba szorítva becsomagoljuk.
  9. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük, majd szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Nemrég láttam egy fotót egy hasonló, barna pöttyös sütiről és annyira megtetszett... leírás nem volt, hogy hogyan készült, hát megpróbáltam kitalálni.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!