r
Nosalty Logó

Pöttyös túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsó
Pöttyös túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fehér masszához

A barna masszához

A töltelékhez

Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fehér masszához

A barna masszához

A töltelékhez

Összesen 5272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fehér masszához

A barna masszához

A töltelékhez

Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.9 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    341.7 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8029.4 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1480 mg
  • Vas
    810 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    2837 mg
  • Nátrium
    1472 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 5272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A fehér masszához

A barna masszához

A töltelékhez

Elkészítés

A fehér masszához

  1. Elkészítjük a fehér masszát: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a többi hozzávalót pedig kikeverjük, és óvatosan a habhoz keverjük.
  2. Zsírpapírból kicsi tölcsért készítünk, és megtöltjük a fehér masszával.
  3. Majd elkészítjük a barna masszát ugyanúgy, mint a fehéret, és ebből is külön teszünk egy kicsit papírtölcsérbe.
  4. A gáztepsi hátulját sütőpapírral befedjük. A fehér masszás tölcsérünknek ollóval kivágjuk a végét, és a sütőpapírra apró pöttyöket nyomunk, majd a forró sütőbe tesszük 1 percre.
  5. Ha megbőrösödött a teteje, kivesszük, és rákenjük a barna masszát, majd 10 perc alatt 170 fokon készre sütjük.
  6. A fehér masszával ugyanígy járjunk el, sütőpapírra apró barna pöttyöket nyomunk, majd ha kicsit száradt a sütőben, akkor rákenjünk a fehér masszát. Félretesszük őket, amíg teljesen ki nem hűlnek.
  7. Elkészítjük a krémet: a puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat, levet és a túrót.
  8. A lapokból 10 cm széles csíkokat vágunk, a krémet sima csöves nyomózsákba tesszük, és hosszába csíkot húzunk a tésztára, majd összetekerjük óvatosan, és papírba szorítva becsomagoljuk.
  9. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 573
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 35318
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Ajánló

A "pöttyöket" nem szabad 1 percnél tovább sütni, mert nagyon megszáradnak, és ha feltekerjük, kipotyognak! Nemcsak túróval, hanem bármilyen más krémmel is lehet tölteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timcsó 30 recept

Nemrég láttam egy fotót egy hasonló, barna pöttyös sütiről és annyira megtetszett... leírás nem volt, hogy hogyan készült, hát megpróbáltam kitalálni.:-)

Hozzávalók

A fehér masszához

A barna masszához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...