Pöttyös torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 28% Zsír
Az 1.réteghez
-
42g háztartási keksz175 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
-
8g tej5 kcal
A 2. réteghez
-
25g tej14 kcal
-
14 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
7g porcukor26 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
A 3. réteghez
-
25g tej14 kcal
-
14 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
7g porcukor26 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
A tetejére
-
12 kcal
Összesen
768
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 28% Zsír
Az 1.réteghez
-
250g háztartási keksz1048 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
-
50g tej28 kcal
A 2. réteghez
-
150g tej84 kcal
-
86 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
125g gesztenyemassza224 kcal
A 3. réteghez
-
150g tej84 kcal
-
86 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
125g gesztenyemassza224 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
A tetejére
-
19g színes cukorka72 kcal
Összesen
4595
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 28% Zsír
Az 1.réteghez
-
18.3g háztartási keksz77 kcal
-
2.2g margarin16 kcal
-
3.7g csokoládé20 kcal
-
3.7g tej2 kcal
A 2. réteghez
-
11g tej6 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
7.3g margarin53 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
9.2g gesztenyemassza16 kcal
A 3. réteghez
-
11g tej6 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
7.3g margarin53 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
9.2g gesztenyemassza16 kcal
-
3.7g csokoládé20 kcal
A tetejére
-
1.4g színes cukorka5 kcal
Összesen
336
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 7.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
768
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 241.4 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1820.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 961 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 548.2 g
-
Cukor 242 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1886 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 1766 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1429 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
4595
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 3.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
Az 1.réteghez
-
25 dkg háztartási keksz
-
3 dkg margarin
-
5 dkg csokoládé
A 2. réteghez
-
1.5 dl tej
-
0.5 csomag vaníliás pudingpor
-
2 ek cukor
-
10 dkg margarin
-
4 dkg porcukor
-
12.5 dkg gesztenyemassza
A 3. réteghez
-
1.5 dl tej
-
0.5 csomag vaníliás pudingpor
-
2 ek cukor
-
10 dkg margarin
-
4 dkg porcukor
-
12.5 dkg gesztenyemassza
-
5 dkg csokoládé
A tetejére
-
1 ek színes cukorka
Elkészítés
Az 1.réteghez
- A vaníliás pudingport 3 dl tejben, 3-4 ek cukorral megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
- A kekszet megdaráljuk, és összegyúrjuk a megolvasztott csokival és margarinnal, és öntünk hozzá egy pici tejet, épp annyit, hogy a massza összeálljon.
- A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, végül a kihűlt pudingot. Ekkor egy habos, könnyű krémet kapunk.
- A kész krémet elfelezzük, és az egyik felébe 5 dkg olvasztott csokit keverünk.
- Egy kapcsos tortaforma aljára kekszmorzsát szórunk (hogy ne ragadjon le a tészta), majd belenyomkodjuk a kekszes masszát.
- Erre jön a világos, majd arra a csokis krém.
- A tetejét színes cukordrazséval díszítjük.
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 21709
- Feltöltés dátuma: 2010. március 29.
Ajánló
Az eredeti recept tejszínhab réteget is ír a tortára, én azért nem írtam ezt hozzá, mert így már nekem túl "tömény" és édes ez a torta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A recept Aliz konyhájáról származik. (akinek egyébként rengeteg szuper receptje van, a NoSalty mellett ez a másik főzősblog amit gyakran látogatok) Ami fontos, az az, hogy a kis drazsékat érdemes csak a legeslegvégén rárakni a tortára, mert különben leolvad róluk a szín.=(