Portugál spenót leves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
kga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
23g fehérrépa14 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
63g zöldborsó51 kcal
-
75g spenót12 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
385
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1536
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
7.3g fehérrépa5 kcal
-
13.1g sárgarépa5 kcal
-
16.3g burgonya9 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
20.4g zöldborsó17 kcal
-
24.5g spenót4 kcal
-
8.2g vaj59 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
1.6g főzőtejszín2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
126
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 198.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 774 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 385 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 1251 micro
-
β-karotin 6594 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8543 micro
Összesen
385
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 118.2 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1808.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 792.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3095 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 245 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1540 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 729 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 690 micro
-
α-karotin 5004 micro
-
β-karotin 26374 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 34171 micro
Összesen
1536
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 409 micro
-
β-karotin 2154 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2791 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db fehérrépa
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 kis fej vöröshagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
10 dkg vaj
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségeket (fehérrépa, sárgarépa, burgonya, vöröshagyma) megpucoljuk, majd 1 centis nagyságúra felvágjuk.
- Olívaolajon nagy hőmérsékleten meg kell pirítani a zöldségeket (kellemes ízt ad az ételnek a hagyma és a répák pörzs anyaga), majd 1 liter vízet kell hozzáadni.
- Kevés sóval 20-30 percig főzni kell. Eközben a zöldborsót a felolvasztott vajon lassú tűzön megpároljuk. Ha megpárolódott, hozzá kell adni a spenótot, és együtt kell párolni őket még 5-8 percig.
- Amikor a zöldségek kellően megpuhultak, kézi mixerrel vagy turmix géppel pépesítsük össze a zöldségeket (mintha krémlevest csinálnánk).
- Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd óvatosan öntsük hozzá a párolt spenótot és borsót.
- Forraljuk fel még egyszer, majd forrón tálaljuk.
- Tálaláskor kevés főzőtejszínnel díszítsük (ami a levest lágyabbá is teszi!)
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 11456
- Feltöltés dátuma: 2011. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
kga
29 recept
Portugáliáról, és az ott lakó halászok életéről volt láttam egy dokumentum filmet. A halász család nő tagjai ebédre ezt a nagyon finom levest készítették el. A filmben pontos receptet nem mondtak, így saját tapasztalatom alapján készítettel el. Az interneten böngészve találtam receptet, de ott sárgarépát és zöldborsót nem említett a recept.