r
Nosalty Logó

Póréhagymás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Póréhagymás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3247.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    1863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4133 micro
Összesen 1964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Adjuk a liszthez a sót, és morzsoljuk bele a vajat (ha van aprító gép, azzal végezzük, sokkal gyorsabb, könnyebb) és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne ragadjon).
  2. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra, (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a formát.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát 4-5 mm vastagra, és egyenletesen terítsük a formába.
  4. 10 perig süssük elő a tésztát a 2. pontban írt hőfokon és azalatt készítsük el a lepény alapot
  5. Tisztítsuk meg a zöldséget, és a sonkával szeljük apróra (ezt is végezhetjük az aprítóval), ízesítsük sóval, borssal és oregánóval
  6. Adjuk hozzá a tojásokat (egyesével ellenőrizve a frissességet!) és a tejfölt, majd alaposan keverjük össze
  7. Öntsük a tojásos keveréket az elősütött tésztára, és tegyük vissza a sütőbe 30 percre, amíg a tojásos massza is megsül
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16692
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 19.

Ajánló

Tehetünk a lepénybe tejszínt, ízlés szerint fűszereket, zöldségeket. A profik az elősütésekor tesznek a tésztára száraz babot, vagy süthető kerámia gyöngyöt, én nem szoktam, mivel nincs a tészta alapban térfogat emelő anyag (pl. sütőpor, szódabikarbóna), ha valahol kissé púpos lesz, le lehet nyomni kézzel. A képen látható quiche teljes kiőrlésű tönköly lisztből készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A quiche (ejtsd: kís) a francia konyha hagyományos étele, a franciák pizzája, amelynek lényege az omlós tésztaágyon pihenő tojásos lepény. Sok recept leveles tésztát ajánl hozzá, azonban javaslom saját készítésű vajas tésztával elkészíteni, ígérem tényleg nagyon könnyű és gyors művelet. Mielőtt valaki azzal próbál menekülni, hogy nincs quiche sütő tálja, jelzem, nekem sincs, tökéletesen megfelel a gyümölcstorta sütő, vagy egy kerek hőálló üvegtál. A "feltét" szabadon variálható zöldségekkel, fűszerekkel, ahogy tetszik...

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...