Póréhagymás quiche
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
180g finomliszt655 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
100g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
A tetejére
-
400g póréhagyma107 kcal
-
30g feketeerdő sonka70 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
15.9g finomliszt58 kcal
-
7g vaj51 kcal
-
8.8g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
A tetejére
-
35.2g póréhagyma9 kcal
-
2.6g feketeerdő sonka6 kcal
-
14.5g tojás18 kcal
-
15.4g tejföl31 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 811.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 466 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 129.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 485 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1033 micro
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 119.1 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 815 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3247.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 697 mg
-
Nátrium 1863 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 518.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1143 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 511 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1940 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4133 micro
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Adjuk a liszthez a sót, és morzsoljuk bele a vajat (ha van aprító gép, azzal végezzük, sokkal gyorsabb, könnyebb) és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne ragadjon).
- Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra, (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a formát.
- Nyújtsuk ki a tésztát 4-5 mm vastagra, és egyenletesen terítsük a formába.
- 10 perig süssük elő a tésztát a 2. pontban írt hőfokon és azalatt készítsük el a lepény alapot
- Tisztítsuk meg a zöldséget, és a sonkával szeljük apróra (ezt is végezhetjük az aprítóval), ízesítsük sóval, borssal és oregánóval
- Adjuk hozzá a tojásokat (egyesével ellenőrizve a frissességet!) és a tejfölt, majd alaposan keverjük össze
- Öntsük a tojásos keveréket az elősütött tésztára, és tegyük vissza a sütőbe 30 percre, amíg a tojásos massza is megsül
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16721
- Feltöltés dátuma: 2011. január 19.
Ajánló
Tehetünk a lepénybe tejszínt, ízlés szerint fűszereket, zöldségeket. A profik az elősütésekor tesznek a tésztára száraz babot, vagy süthető kerámia gyöngyöt, én nem szoktam, mivel nincs a tészta alapban térfogat emelő anyag (pl. sütőpor, szódabikarbóna), ha valahol kissé púpos lesz, le lehet nyomni kézzel. A képen látható quiche teljes kiőrlésű tönköly lisztből készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A quiche (ejtsd: kís) a francia konyha hagyományos étele, a franciák pizzája, amelynek lényege az omlós tésztaágyon pihenő tojásos lepény. Sok recept leveles tésztát ajánl hozzá, azonban javaslom saját készítésű vajas tésztával elkészíteni, ígérem tényleg nagyon könnyű és gyors művelet. Mielőtt valaki azzal próbál menekülni, hogy nincs quiche sütő tálja, jelzem, nekem sincs, tökéletesen megfelel a gyümölcstorta sütő, vagy egy kerek hőálló üvegtál. A "feltét" szabadon variálható zöldségekkel, fűszerekkel, ahogy tetszik...