r
Nosalty Logó

Póréhagymás-burgonyás frittata

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Póréhagymás-burgonyás frittata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3482.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1411 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    2423 micro
Összesen 1170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1474 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Sütőbe is tehető serpenyőbe olajat melegítünk, és a krumplit 5 percig sütjük benne, folyamatos keverés mellett. A megmosott, finomra aprított pórét is hozzáadjuk, még 2 percig sütjük, amíg megpuhul
  3. A tojásokat, a tejszínt sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a hagymás krumplira és összeforgatjuk, majd rámorzsoljuk a kéksajtot is. Rákanalazzuk a tetejére a paradicsompürét, de ezt már nem keverjük bele.
  4. A serpenyőt a sütőbe tesszük, és kb. 10 percig sütjük, amíg a tojás aranysárgára sül. Apró darabokra vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2904
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges fogás reggelire, amire tehetünk sajtot vagy sonkát. Süthetjük serpenyőben, de akár mini muffinformákban is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...