Póréhagymás-burgonyás frittata
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
53 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g kéksajt88 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
292
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g kéksajt353 kcal
-
39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1170
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
32g burgonya18 kcal
-
21.3g póréhagyma6 kcal
-
17.6g tojás22 kcal
-
10.7g főzőtejszín14 kcal
-
10.7g kéksajt38 kcal
-
5.1g sűrített paradicsom4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
125
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 870.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 130 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3452 micro
-
Lut-zea 606 micro
Összesen
292
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 78.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3482.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 813 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 968 mg
-
Nátrium 1473 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 520.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 637 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 519 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1411 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 13807 micro
-
Lut-zea 2423 micro
Összesen
1170
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1474 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
3 ek napraforgó olaj
-
30 dkg burgonya
-
1 db póréhagyma
-
3 db tojás
-
1 dl főzőtejszín
-
10 dkg kéksajt
-
3 ek sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- Sütőbe is tehető serpenyőbe olajat melegítünk, és a krumplit 5 percig sütjük benne, folyamatos keverés mellett. A megmosott, finomra aprított pórét is hozzáadjuk, még 2 percig sütjük, amíg megpuhul
- A tojásokat, a tejszínt sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a hagymás krumplira és összeforgatjuk, majd rámorzsoljuk a kéksajtot is. Rákanalazzuk a tetejére a paradicsompürét, de ezt már nem keverjük bele.
- A serpenyőt a sütőbe tesszük, és kb. 10 percig sütjük, amíg a tojás aranysárgára sül. Apró darabokra vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2904
- Feltöltés dátuma: 2012. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Különleges fogás reggelire, amire tehetünk sajtot vagy sonkát. Süthetjük serpenyőben, de akár mini muffinformákban is.