r
Nosalty Logó

Póréhagymás burgonyaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi
Póréhagymás burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 193 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4407.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    3309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2074.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4209 micro
Összesen 771 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a meghámozott burgonyát, feldaraboljuk a póréhagymát.
  2. A póréhagyma szeletkéket (én félkörökre szoktam vágni, hogy szétessenek) olívaolajon megfonnyasztjuk, és hozzátörjük a fokhagymát (vigyázzunk, nehogy megégjen).
  3. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd beletesszük a leveskockákat (természetesen ez helyettesíthető zöldségalaplével), és az ételízesítőt, valamint a fűszereket .
  4. Addig főzzük, míg a burgonya készre párolódik, majd kikanalazunk belőle néhány (kb 6-8) evőkanálnyi zöldséget, amit félreteszünk.
  5. Összeturmixoljuk a levest, majd a tejszínhez adunk 1-2 merőkanálnyit, végül az egészet összekeverjük.
  6. Visszarakjuk a krémes lébe az előzőleg félretett burgonyát illetve hagymát, végül beleaprítjuk a frissen vágott petrezselymet, és utánfűszerezzük, hígítjuk, ha szükséges.
  7. Levesszük a tűzről, és fedő alatt hagyjuk még fél óráig összeérni az ízeket, de ez opcionális.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6708
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 09.

Ajánló

Én így, zöldségdarabokkal szeretem, de természetesen leturmixolhatjuk az egészet krémlevesnek, és tálalhatjuk levesgyönggyel, pirított zsemlekockákkal vagy sült angolszalonnával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsófi 6 recept

Levesmániás vagyok, télen meg pláne. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...