Porchettini, a sült bőrös császárszalonna
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 37% Zsír
Citrusos fűszerkeverék
-
1g fekete bors3 kcal
-
5 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g chilipehely1 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
5g rozmaring7 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
Porchettini
-
375g császárszalonna1474 kcal
Összesen
1534
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 37% Zsír
Citrusos fűszerkeverék
-
4g fekete bors10 kcal
-
21 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
1g chilipehely3 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
17g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Porchettini
-
1500g császárszalonna5895 kcal
Összesen
6134
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 37% Zsír
Citrusos fűszerkeverék
-
0.3g fekete bors1 kcal
-
0.4g édesköménymag1 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
0.1g chilipehely0 kcal
-
0.6g kakukkfű1 kcal
-
1.3g rozmaring2 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
1g só0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
Porchettini
-
93.9g császárszalonna369 kcal
Összesen
385
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.2 g
Zsír
-
Összesen 143.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5302.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 644 mg
-
Nátrium 4426 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 184.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1534
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 208.7 g
Zsír
-
Összesen 575.6 g
-
Telített zsírsav 192 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 251 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 89 g
-
Koleszterin 990 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21210.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 2577 mg
-
Nátrium 17705 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 736.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 722 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
6134
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1327.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 1108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
385
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
Citrusos fűszerkeverék
- Az egész feketeborsot és édesköménymagot pirítsunk le egy száraz serpenyőben, hogy aromásabbá válhassanak.
- Egy mozsárba öntsük bele, miután kihűltek, majd őröljük meg őket finomra.
- A fokhagymát préseljük bele, adjuk hozzá a sót, a chilipelyhet és az olívaolajat. A friss zöld fűszernövényeket vágjuk fel finomra, majd adjuk hozzá. Végül reszeljük bele a citromnak a héját is. Keverjük össze alaposan.
Porchettini
- A császárhúst bőrös oldalával lefelé tegyük rá a vágódeszkára.
- Irdaljuk be a húst hosszában, vagy akár keresztben is, hogy a pácunk még jobban át tudja járni a húst, illetve a bevágásoknak köszönhetően a feltekerése is könnyebben fog menni.
- Dörzsöljük be alaposan a hús belsejét az elkészített fűszerkeverékkel, majd szorosan tekerjük fel. Legalább egy órát pihentessük, de érdemes 1-2 napig a hűtőben érlelni a tökéletes ízvilágért.
- Vágjunk le olyan hosszúságú zsinórokat, amikkel körbe lehet majd tekerni.
- 2-3 cm-ként kössük meg jó szorosan a porchettiniket, hogy sülés közben megőrizhessék a formájukat.
- A porchettiniket tegyük egy tepsibe, és hagyjuk őket szépen lassan sülni 4-5 órát, max. 140°C-on. Ennek a húsfajtának kell idő, hogy rendesen kisülhessenek benne a zsíros részek.
- Fél óránként locsolgassuk meg a bőrét a kisült levével.
- 4-5 óra után vegyük ki a húst, a sütőt melegítsük fel 230°C-ra. Amikor elértük a kellő hőfokot, tegyük vissza egy rácson, hogy a bőre szép pirosra és ropogósra sülhessen.
- Amikor elkészült, vegyük ki, és hagyjuk pihenni legalább 10 percet. Frissen, melegen, de hidegen szeletelve is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 4133
- Feltöltés dátuma: 2022. november 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A sertés legjobb részéből készül a porchetta, ami valójában egy gyönyörű, csont nélküli, bőrös császárhús. A különböző illatos fűszereknek köszönhetően rendkívül ízletessé válik, miközben csendesen sül a sütőben. Egy szép nagy szelettel páratlan fogást lehet készíteni, de kisebb darabokkal is kifejezetten látványos lesz a végeredmény – Így született meg a porchettini.