r
Nosalty Logó

Porchettini, a sült bőrös császárszalonna

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Porchettini, a sült bőrös császárszalonna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Citrusos fűszerkeverék

Porchettini

Összesen 1534 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Citrusos fűszerkeverék

Porchettini

Összesen 6134 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Citrusos fűszerkeverék

Porchettini

Összesen 385 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5302.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    4426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1534 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.7 g

Zsír

  • Összesen
    575.6 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    251 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21210.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2577 mg
  • Nátrium
    17705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 6134 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 385 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Citrusos fűszerkeverék

Porchettini

Elkészítés

Citrusos fűszerkeverék

  1. Az egész feketeborsot és édesköménymagot pirítsunk le egy száraz serpenyőben, hogy aromásabbá válhassanak.
  2. Egy mozsárba öntsük bele, miután kihűltek, majd őröljük meg őket finomra.
  3. A fokhagymát préseljük bele, adjuk hozzá a sót, a chilipelyhet és az olívaolajat. A friss zöld fűszernövényeket vágjuk fel finomra, majd adjuk hozzá. Végül reszeljük bele a citromnak a héját is. Keverjük össze alaposan.

Porchettini

  1. A császárhúst bőrös oldalával lefelé tegyük rá a vágódeszkára.
  2. Irdaljuk be a húst hosszában, vagy akár keresztben is, hogy a pácunk még jobban át tudja járni a húst, illetve a bevágásoknak köszönhetően a feltekerése is könnyebben fog menni.
  3. Dörzsöljük be alaposan a hús belsejét az elkészített fűszerkeverékkel, majd szorosan tekerjük fel. Legalább egy órát pihentessük, de érdemes 1-2 napig a hűtőben érlelni a tökéletes ízvilágért.
  4. Vágjunk le olyan hosszúságú zsinórokat, amikkel körbe lehet majd tekerni.
  5. 2-3 cm-ként kössük meg jó szorosan a porchettiniket, hogy sülés közben megőrizhessék a formájukat.
  6. A porchettiniket tegyük egy tepsibe, és hagyjuk őket szépen lassan sülni 4-5 órát, max. 140°C-on. Ennek a húsfajtának kell idő, hogy rendesen kisülhessenek benne a zsíros részek.
  7. Fél óránként locsolgassuk meg a bőrét a kisült levével.
  8. 4-5 óra után vegyük ki a húst, a sütőt melegítsük fel 230°C-ra. Amikor elértük a kellő hőfokot, tegyük vissza egy rácson, hogy a bőre szép pirosra és ropogósra sülhessen.
  9. Amikor elkészült, vegyük ki, és hagyjuk pihenni legalább 10 percet. Frissen, melegen, de hidegen szeletelve is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4051
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sertés legjobb részéből készül a porchetta, ami valójában egy gyönyörű, csont nélküli, bőrös császárhús. A különböző illatos fűszereknek köszönhetően rendkívül ízletessé válik, miközben csendesen sül a sütőben. Egy szép nagy szelettel páratlan fogást lehet készíteni, de kisebb darabokkal is kifejezetten látványos lesz a végeredmény – Így született meg a porchettini.

Hozzávalók

Citrusos fűszerkeverék

Porchettini

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...