r
Nosalty Logó

Pop tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Pop tart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

cukormáz

Összesen 631 kcal
  • 3% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

cukormáz

Összesen 1266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

cukormáz

Összesen 432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 631 kcal
  • 3% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

tészta

cukormáz

Elkészítés

tészta

  1. Egy robotgépben összekeverjük a lisztet a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a vajat is, és addig hagyjuk futni a gépet, amíg a vaj össze nem keveredik a liszttel. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon és elváljon a robotgép falától. Belisztezett felületen tovább gyúrjuk, amíg már nem ragad. Celofánba csomagolva egy órán keresztül hagyjuk pihenni.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. A tésztát elővesszük, és lisztes felületen kinyújtjuk vékonyra. Kis téglalapokat vágunk a tésztából. (Nekem ebből a mennyiségből 8 téglalap jött ki, tehát 4 kis pop tart lett belőle.)
  4. 4 téglalapra kiskanállal ráhalmozzuk a lekvárt. Nem kell túl sok, mert ki fog folyni, de eleget adjunk hozzá, hogy érezhető legyen az ízük sütés után. Rátesszük a többi téglalapot a lekvárok tetejére, és egy villával körbenyomkodjuk a szélüket, hogy lezárjuk a kis sütiket. A tetejüket is megszurkáljuk párszor villával, hogy a gőz ki tudjon szabadulni. 20-30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A cukormázhoz összekeverjük a porcukrot a tejjel és vanília aromával. A sütik tetejére csurgatjuk, esetleg a tetejüket megszórjuk egy kis szóró cukorral, és már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3094
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 20.

Ajánló

A sütés előtti pontnál, nyersen le is lehet fagyasztani, és csak akkor elővenni őket, amikor szükség van egy gyors reggelire. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy amerikai reggeli szelet, vagyis ahhoz hasonló. Dobozban van, be kell tenni a pirítóba, megmelegíteni, és a tetejére édes cukormázat kell nyomni, ami szintén a dobozban van.  Én még Angliában ettem ilyet. Egyébként szerintem a bolti nem olyan jó, de egyik este hirtelen valami lekvárosat kellett ennem, és ez jutott eszembe. Gyorsan készen van, és a tésztája finom ropogós. 

Hozzávalók

tészta

cukormáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...