Polenta ahogy Glaser készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
31g kukoricaliszt113 kcal
-
125g csirke alaplé9 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
Összesen
215
kcal
- 12% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
125g kukoricaliszt454 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
Összesen
863
kcal
- 12% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
17.7g kukoricaliszt64 kcal
-
70.8g csirke alaplé5 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
4g vaj28 kcal
-
5.7g parmezán sajt22 kcal
Összesen
121
kcal
- 12% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 886.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
215
kcal
- 12% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3544.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 692 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 2082 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
863
kcal
- 12% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 5.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
-
12.5 dkg kukoricaliszt
-
5 dl csirke alaplé
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 szál rozmaring
-
1 szál kakukkfű
-
2 ek vaj
-
4 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A levest a rozmaringgal, kakukkfűvel és a megtisztított, félbevágott fokhagymával felfőzzük, kb. 3 percig hagyjuk főni, majd kivesszük a fűszereket.
- Állandó kavarás mellett beleszórjuk a lisztet a fövő levesbe. A hőmérsékletet alacsonyra állítjuk, és lefedve kb. 10 percig főzzük. Közben megkavarjuk.
- Hozzákavarjuk a vajat és a parmezánt.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 183
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 22040
- Feltöltés dátuma: 2013. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A polentát tálalhatjuk rögtön, vagy egy tepsibe simítva, hagyjuk teljesen kihűlni, vágjuk rombuszokra, és tálalás előtt forró vajban süssük aranysárgára.