r
Nosalty Logó

Pizza ahogy Sylvia készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Pizza ahogy Sylvia készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2786 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2504.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    1597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7514.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    4790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 2786 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    236 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a hozzávalókat, és a megkelt élesztővel együtt összedolgozzuk. A sütőformát kikenjük olajjal, a tésztát elegyengetjük rajta és kicsit állni hagyjuk. (Minél hosszabb ideig áll (kel) a tészta, annál magasabb lesz később a pizzánk.)

A feltéthez

  1. Amíg a tészta kel, addig a hozzávalókat előkészítjük: karikára vágjuk a feltéteket és a sajtot lereszeljük (én nagy lyukú reszelőt szoktam használni, úgy egy kicsit másképp sül a sajt).
  2. A tésztát megkenjük a pizzakrémmel és szépen rárakjuk a feltéteket. A sütőt előmelegítjük. (Amíg a sütő melegszik, addig még hagyjuk a pizzát egy kicsit pihenni.)
  3. Nagyon forró sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Tepsi mérete: 40x30x2
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1163
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a pizzatészta receptet sok-sok évvel ezelőtt kaptam az egyik szomszédomtól, és azóta rengetegszer megcsináltam - mindig nagy sikerrel. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom. A feltétek variációjának csak a képzelet szab határt - csináltam már vega vendégeknek zöldségekkel és tonhallal, de a férjem általában a "magyaros" ízesítést szereti - most éppen ezek voltak itthon, így ilyen készült. Nyáron készítettem házi ketchupot (Évi nénitől), most azt használtam hozzá, de ha nincs más kéznél, akkor pizzakrémet is felhasználhatunk. Célszerű a sütéshez pizzasütő tepsit használni - ha az nincs, akkor törekedjünk arra, hogy minél vékonyabb legyen a tepsi alja.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...