r
Nosalty Logó

Pizza ahogy Sylvia készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Macska
Pizza ahogy Sylvia készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

928
Kalória
35g
Fehérje
88.7g
Szénhidrátok
47g
Zsír
127.2g
Víz
121.5g
Koleszterin
4.6g
Rost
8.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2786 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2504.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    1597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7514.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    4790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    381.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 2786 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    236 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a hozzávalókat, és a megkelt élesztővel együtt összedolgozzuk. A sütőformát kikenjük olajjal, a tésztát elegyengetjük rajta és kicsit állni hagyjuk. (Minél hosszabb ideig áll (kel) a tészta, annál magasabb lesz később a pizzánk.)

A feltéthez

  1. Amíg a tészta kel, addig a hozzávalókat előkészítjük: karikára vágjuk a feltéteket és a sajtot lereszeljük (én nagy lyukú reszelőt szoktam használni, úgy egy kicsit másképp sül a sajt).
  2. A tésztát megkenjük a pizzakrémmel és szépen rárakjuk a feltéteket. A sütőt előmelegítjük. (Amíg a sütő melegszik, addig még hagyjuk a pizzát egy kicsit pihenni.)
  3. Nagyon forró sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Tepsi mérete: 40x30x2

Ezt a pizzatészta receptet sok-sok évvel ezelőtt kaptam az egyik szomszédomtól, és azóta rengetegszer megcsináltam - mindig nagy sikerrel. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom. A feltétek variációjának csak a képzelet szab határt - csináltam már vega vendégeknek zöldségekkel és tonhallal, de a férjem általában a "magyaros" ízesítést szereti - most éppen ezek voltak itthon, így ilyen készült. Nyáron készítettem házi ketchupot (Évi nénitől), most azt használtam hozzá, de ha nincs más kéznél, akkor pizzakrémet is felhasználhatunk. Célszerű a sütéshez pizzasütő tepsit használni - ha az nincs, akkor törekedjünk arra, hogy minél vékonyabb legyen a tepsi alja.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!