r
Nosalty Logó

Pizza 3.

5,0

1 ÉRTÉKELÉS28 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szintia
Pizza 3.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

1123
Kalória
32.4g
Fehérje
206.8g
Szénhidrátok
15.6g
Zsír
100.6g
Víz
-
Koleszterin
9.3g
Rost
11.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

Összesen 1123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

Összesen 4496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alaptésztához

A paradicsommártáshoz

Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8330.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    5416 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    402.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 4496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1473 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom.
  2. Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót. Miután az élesztőm szépen felfutott, hozzáadom a 2 evőkanál olívaolajat. Homogénre keverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni kezdem. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-ként) adagolom a tésztához, így könnyebben dagaszthatóvá válik. Amikor a tésztám már elválik a táltól, akkor tisztára mosott, szárazra törölt konyhai munkapulton még 10 percig dagasztom.
  3. Szobahőmérsékleten, letakarva 1 órát kelesztem.
  4. Addig elkészítem a paradicsommártást: pici olajon a finomra reszelt vörös- és fokhagymát megpirítom, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, a vizet, a cukrot, a fűszereket és összeforralom.
  5. A megkelt tésztát kissé átgyúrom, négyfelé osztom és 4 kis cipót formázok. Pizzaforma híján én a 28 cm átmérőjű, csatos tortaformám használtam. Az aljánál néhány cm-rel nagyobb átmérőjű tésztakört nyújtok az egyik cipóból. Beleteszem a pizzatésztát és a szélét gondosan kiigazítom.
  6. Megkenem a paradicsommártással és tetszés szerinti feltétekkel gazdagítom.
  7. Előmelegített, forró sütőben addig sütöm, amíg a pizza széle pirulni kezd(!), kb. 30 perc hagyományos gázsütőben. (Ugyanígy járok el a másik három cipóval is.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Egy sütöde kirakatában megakadt a szemem egy fotón . . .egy pizzafotón, aminek gusztusos pereme volt!:P Imádom a pizza szélét, Csipetkéim nem különben! Pizzaforma híján előkaptam a jó öreg, csatos tortaformámat, aminek az aljánál néhány cm-rel nagyobb átmérőjű kört nyújtottam a tésztából, hogy az a formában visszahajolva, peremet alkosson. Paradicsommártással megkentem, feltétekkel gazdagítottam, forró sütőbe csúsztattam. A sütés alatt a pizza széle még hízott, gyönyörű keretet adott a feltéteknek! Maga a pizza alaprecept a sogórnőmtől származik, bevált, nagyon szeretjük!  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Croque monsieur

Éljen a sajtos szendvics! Sajtos szendvics és sajtos szendvics közt óriási különbség lehet. Főként, ha a mérleg egyik oldalán a croque monsieur áll. A francia bisztrókban és bárokban ...

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!