r
Nosalty Logó

Pityókás diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Pityókás diós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Összesen 1274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Összesen 7637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    532.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    232 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6840.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    3021 mg
  • Nátrium
    1376 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.5 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2998 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2197 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 7637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával.
  2. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a habbá vert tojások fehérjét.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 200 C fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Ha kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.

1. diós krém

  1. Az őrölt diót a porcukorral, a vaníliás cukorral, tejjel és a rummal simára keverjük.
  2. Ezt a krémet rákenjük a lekvárral megkent tésztára.

2. csokis krém

  1. A margarint a porcukorral kikeverjük.
  2. A főzés nélküli pudingport elkeverjük.
  3. Majd a két masszát elegyítjük. Ezt a krémet is rákenjük a másikra.
  4. A tetejére olvasztott tortabevonót simítunk, és megdermesztjük hűtőben.
  5. Már csak az maradt hátra, hogy vízbe mártott késsel szeleteljük, és várjuk a dicsérő szavakat! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 402
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 44253
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 27.

Ajánló

A tésztához és a krémekhez adott vajat célszerű pár órával felhasználás előtt kivenni a hűtőből, így sokkal könnyebb lesz kikeverni a porcukorral!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Milyen jó is az, mikor egy finomra sikerült ebéd után még valamilyen desszert is következik... történt egy nyári nap, mikor bográcsozás után előhoztam a tepsi pityókás süteményem... mikor megkóstolták, volt is nagy ujjongás... be is zsebeltem a dicsérő szavakat!! :-)))

Hozzávalók

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...