r
Nosalty Logó

Pita ahogy nyultanti készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
nyultanti
Pita ahogy nyultanti készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4182 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    3506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet és az olívaolajat öntsük a kenyérformába, majd szórjuk rá a lisztet. A sót és a cukrot külön-külön tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk egy kis bemélyedést a lisztbe (ne érjen az alatta lévő folyadékig), és szórjuk bele az élesztőt. Indítsuk el a dagasztóprogramot.
  2. Ha a dagasztás kész, a tésztát vegyük ki a gépből, tegyük egy liszttel vékonyan meghintett deszkára, és gyengéden dögönyözzük meg. Osszuk 6 vagy 10 egyenlő nagyságú darabra, attól függően, hogy kicsi vagy nagy pittákat szeretnénk sütni. Formázzunk mindegyikből egy-egy gömböt.
  3. Egy olajjal megkent fóliával letakarva 10 percig pihentessük, közben melegítsük elő a sütőt 230 fokra (gázsütő 8. fokozat), és tegyünk bele 3 sütőlemezt, hogy jól áthevüljenek.
  4. Tenyerünkkel kissé lapítsuk el a gömböket, majd nyújtsuk ki kb. 5 mm vastag, ovális vagy kerek alakúra. (Nekem a tapasztalatom az, hogy jobb nyújtófával végezni ezt a műveletet, mint csak kézzel, mert akkor lesz egyenletes, és pufi a belseje.)
  5. Vékonyan hintsük meg a tetejüket liszttel, takarjuk le beolajozott fóliával, és pihentessük 10 percig.
  6. A sütési idő 5-8 perc, vagy amíg a tészta puffadni és barnulni nem kezd. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 902
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 158064
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Ajánló

Kenyér helyett tálalhatjuk gyroshoz, csevapcsicsához, grillezett húsokhoz. Meg is tölthetjük salátafélékkel, kis húsdarabkákkal, de nem is részletezném, hiszen ki ne ismerné ezeket a finomságokat...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pita ahogy nyultanti készíti
nyultanti 100 recept

Imádjuk a gyrost, a csevapot, és ha házilag készítem el, általában ilyen pittakenyeret is sütök hozzá. Az alábbi recept kenyérsütővel készült, de csak a dagasztás része, így gond nélkül elkészíthető anélkül is, kézi dagasztással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...