Pisztrángfasírt salátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A fasírthoz
-
250g pisztráng222 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Asalátához
Összesen
583
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A fasírthoz
-
500g pisztráng444 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Asalátához
Összesen
1164
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.1 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1293.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 304.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
583
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 54.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2586.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 1004 mg
-
Nátrium 935 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 609.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 465 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1138 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1055 micro
Összesen
1164
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
A fasírthoz
Asalátához
Elkészítés
A fasírthoz
- A pisztrángról szedjük le a húsát (én szépen lefiléztem és kicsit körülményesen, de leszedtem a maradék husit is róla, valamint bőrözzük le) és vágjuk nagyon apróra/daráljuk le (akár kávédarálóban is).
- A fasírt alapanyagait beledobjuk egy tálba és összekeverjük (nem hiányzott a tojás, de ha már több pisztrángból csináljuk, szerintem már kell bele).
- Formázzuk (nekem 1 igen nagy jött ki, de lehet 2 kisebb is) és olívaolajon mindkét oldalát megsütjük.
- Salátát széttépjük, rakhatunk rá egy kevés joghurtot, és meglocsoljuk az öntettel. Tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2065
- Feltöltés dátuma: 2011. október 14.
Ajánló
Természetesen a köret millióképp variálható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Újabb saját halreceptötlet, habár hasonlók léteznek. Nem baj. Egyik nap éppen pisztrángot filéztem le, amikor kicsit bénáztam és rajta maradt a gerincen egy csomó hús, gondoltam mégse dobom ki, hanem felhasználom. Fogtam az egyik filét, leszedtem róla a húst, és reszeltem bele citromhéjat, meg raktam bele fokhagymát, és másnap megsütöttem, és beleraktam egy szendvicsbe (újabb felhasználási mód !), finom volt. Remélem tetszeni fog.