r
Nosalty Logó

Pisztáciával töltött szűzérmék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kriszti7
Pisztáciával töltött szűzérmék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1842 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 615 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3912.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2179 micro
Összesen 1842 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A töltelékhez a megpucolt pisztáciát, a petrezselymet és 1 evőkanál olívaolajat összedolgozunk-aprítunk a robotgépben. (Só nem kell bele, mert a pisztácia már amúgy is sós.)
  3. A sertésszüzet hosszában végigvágjuk úgy, hogy ne vágjuk át. Kívülről bedörzsöljük sóval. A bevágást megtöltjük a pisztáciás töltelékkel, majd a megtöltött húst óvatosan belegöngyöljük a baconbe.
  4. A másik evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, amiben elfér az egész sertésszűz, összeolvasztjuk a vajjal, és ezen 2-3 perc alatt minden oldalán átpirítjuk a húst.
  5. Ezután a húst átemeljük egy jénaiba vagy egy tepsibe, aláöntjük a megmaradt zsiradékot és 1 deci vizet, és előmelegített sütőben kb.15-20 perc alatt (nekem 18 volt) megsütjük. Akkor jó, ha a hústűt vagy a kést már ellenállás nélkül át tudjuk szúrni a húson.
  6. Tálalás, illetve szeletelés előtt 10 percig pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1101
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 17.

Ajánló

Krumplipürével nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pisztáciával töltött szűzérmék
Kriszti7 5 recept

A Tétova Ínyenc blogon olvastam egy hasonló receptet, azt variáltam meg egy kicsit. Nagyon finom, akár az ünnepi asztalra is ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek