r
Nosalty Logó

Pisztáciával töltött szűzérmék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kriszti7
Pisztáciával töltött szűzérmék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1842 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 615 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3912.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2179 micro
Összesen 1842 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A töltelékhez a megpucolt pisztáciát, a petrezselymet és 1 evőkanál olívaolajat összedolgozunk-aprítunk a robotgépben. (Só nem kell bele, mert a pisztácia már amúgy is sós.)
  3. A sertésszüzet hosszában végigvágjuk úgy, hogy ne vágjuk át. Kívülről bedörzsöljük sóval. A bevágást megtöltjük a pisztáciás töltelékkel, majd a megtöltött húst óvatosan belegöngyöljük a baconbe.
  4. A másik evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, amiben elfér az egész sertésszűz, összeolvasztjuk a vajjal, és ezen 2-3 perc alatt minden oldalán átpirítjuk a húst.
  5. Ezután a húst átemeljük egy jénaiba vagy egy tepsibe, aláöntjük a megmaradt zsiradékot és 1 deci vizet, és előmelegített sütőben kb.15-20 perc alatt (nekem 18 volt) megsütjük. Akkor jó, ha a hústűt vagy a kést már ellenállás nélkül át tudjuk szúrni a húson.
  6. Tálalás, illetve szeletelés előtt 10 percig pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1120
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 17.

Ajánló

Krumplipürével nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pisztáciával töltött szűzérmék
Kriszti7 5 recept

A Tétova Ínyenc blogon olvastam egy hasonló receptet, azt variáltam meg egy kicsit. Nagyon finom, akár az ünnepi asztalra is ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...