adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
189
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
11 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
757
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
90.2g burgonya52 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
1.4g sertészsír12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
68
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 167 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
189
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 836.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 667.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1055 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
757
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük,megpucoljuk, és karikára felvágjuk.
- Közben a hagymát finomra vágjuk, és 1-2 kanál zsíron üvegesre pároljuk, lefedjük és addig főzzük, míg puha nem lesz. Zsírból legjobb hozzá a fasírt vagy a rántott hús sütőzsírja. (Olajjal is készíthetjük, bár én úgy nem szeretem.)
- A hagymát bőven megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a krumplit, és kevergetve, pár perc alatt darabos-pépesreösszesütjük. (A fakanállal tetszés szerinti darabosra törögetjük sütés közben.) Sózzuk, borssal is megszórhatjuk.
- Ízletesköret, főként rántott húshoz vagy fasírthoz.
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 101 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 27039
- Feltöltés dátuma: 2013. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
A piros krumpli a családi neve ennek a köretnek, a hagymás tört krumpli egyik variánsa. Szaftos, finom körete a bundás húsoknak, egyben vagy gombócban sült fasírtnak, főként, ha azok sütőzsírjával készítjük. Be kell vallanom, az olaj nem az igazi hozzá. (Vessetek meg, de én olajat alig használok, szinte csak a lángos sütéséhez.)