r
Nosalty Logó

Piros gyümölcsös habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Piros gyümölcsös habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mogyorós habcsóktortához

Az omlós tésztához

A piros gyümölcsös töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mogyorós habcsóktortához

Az omlós tésztához

A piros gyümölcsös töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mogyorós habcsóktortához

Az omlós tésztához

A piros gyümölcsös töltelékhez

A mázhoz

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.4 g

Zsír

  • Összesen
    459.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3998.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.9 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1727 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1686 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1123 micro
Összesen 6799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A mogyorós habcsóktortához

Az omlós tésztához

A piros gyümölcsös töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A mogyorós habcsóktortához

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Sütőpapírral béleljünk ki egy nagy tepsit, és arra rajzoljunk két, 23 cm átmérőjű kört.
  2. Először a habcsóktortát süssük meg. A tojásfehérjét a sóval verjük habosra. A robotgépet állítsuk magas fokozatra, óvatosan adjuk hozzá a habhoz a cukrot, és verjük kemény, fényes habbá.
  3. Óvatosan forgassuk a habba egy spatulával a darált mogyorót és a kukoricakeményítőt. A keveréket kanalazzuk egy habzsákba, a zsákra tegyünk egy 1 centiméteres kinyomócsövet, majd a 23 cm-es rajzolt köröket töltsük ki tésztával úgy, hogy a kör közepéből spirál alakban nyomjuk a fehérjehabos tésztát.
  4. Süssük 80-90 percig, amíg a habcsók ropogós nem lesz. Hagyjuk hűlni a tepsiben 10 percig. Vegyük le róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az omlós tésztához

  1. Melegítsük fel a vizet, a vajat, a cukrot és a sót egy lábosban. Amikor bugyogni kezd, húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a lisztet, majd határozott, erőteljes mozdulatokkal keverjük el.
  2. Tegyük vissza a lángra, és folyamatosan keverjük addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre hűlni 5 percig. Egyenként adjunk hozzá 5 tojást, mindegyikkel alaposan keverjük el. A tésztának fényesnek és keménynek kell lennie.
  3. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, és rajzoljunk rá egy 23 cm átmérőjű kört. Az omlós tésztát kanalazzuk egy habzsákba, és töltsük ki a rajzolt kört az előbbiekben leírt módon. Süssük 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A piros gyümölcsös töltelékhez

  1. A töltelékhez robotgéppel keverjük össze a krémsajtot, a cukrot, a citrom héját és levét. A vizet öntsük egy kis serpenyőbe, szórjuk bele a zselatint. Hagyjuk állni 1 percig, majd alacsony hőfokon főzzük 1 percig, amíg a zselatin fel nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
  2. Verjük fel a tejszínt. Adjuk a zselatint, a tejszínt és a gyümölcsöt a krémsajtos keverékhez.
  3. Tegyük az egyik habcsókkorongot egy tálalóra, és fogjuk körbe egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma oldalával. Kanalazzuk rá a töltelék felét, és fedjük le a másik habcsókkoronggal. Halmozzuk rá a maradék tölteléket, ezt borítsuk be az omlós tésztakörrel. Tegyük 1 órára hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon.

A mázhoz

  1. A mázhoz verjük kemény habbá a tejszínt és a cukrot. Vegyük le a kapcsos tortaformát a habcsóktortáról, az oldalát kenjük meg tejszínnel és szórjuk meg szeletelt mandulával.
  2. Málna- vagy ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3627
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piros gyümölcsös habcsóktorta
TV Paprika 35 recept

Nyáron a legegyszerűbb süteményt készíteni. Elég csak körbenézni a piacon, és friss színpompás gyümölcsök kavalkádja tárul elénk.

Hozzávalók

A mogyorós habcsóktortához

Az omlós tésztához

A piros gyümölcsös töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...