Piros gyümölcsös habcsóktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
TV Paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
A mogyorós habcsóktortához
-
33g cukor129 kcal
-
33g törökmogyoró210 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
Az omlós tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
42g víz0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
A piros gyümölcsös töltelékhez
-
83g krémsajt208 kcal
-
75g málna39 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
10g víz0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g zselatin6 kcal
A mázhoz
-
10g mandulapehely59 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
1135
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
A mogyorós habcsóktortához
-
200g cukor774 kcal
-
200g törökmogyoró1258 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
Az omlós tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
250g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
A piros gyümölcsös töltelékhez
-
500g krémsajt1250 kcal
-
450g málna234 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
60g víz0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g zselatin34 kcal
A mázhoz
-
60g mandulapehely354 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
21g porcukor81 kcal
Összesen
6799
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
A mogyorós habcsóktortához
-
7.3g cukor28 kcal
-
7.3g törökmogyoró46 kcal
-
5.9g tojásfehérje3 kcal
-
0.5g kukoricakeményítő2 kcal
-
0g só0 kcal
Az omlós tésztához
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
2.7g vaj20 kcal
-
9.2g víz0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
A piros gyümölcsös töltelékhez
-
18.3g krémsajt46 kcal
-
16.5g málna9 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
9.2g habtejszín27 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
A mázhoz
-
2.2g mandulapehely13 kcal
-
4.6g habtejszín13 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Összesen
249
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 76.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.5 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 199.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
1135
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.4 g
Zsír
-
Összesen 459.2 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 172 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 938 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3998.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 934 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 669 mg
-
Foszfor 1639 mg
-
Nátrium 575 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 30 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 572.9 g
-
Cukor 378 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 1195 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1727 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 463 mg
-
Retinol - A vitamin: 1686 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 446 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1123 micro
Összesen
6799
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
A mogyorós habcsóktortához
-
200 g cukor
-
200 g törökmogyoró
-
4 db tojásfehérje
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
1 csipet só
Az omlós tésztához
-
125 g finomliszt
-
75 g vaj
-
250 ml víz
-
0.5 ek cukor
-
0.5 csipet só
A piros gyümölcsös töltelékhez
-
500 g krémsajt
-
100 g cukor
-
250 ml habtejszín
-
60 ml víz
-
2 ek zselatin
A mázhoz
-
60 g mandulapehely
-
125 ml habtejszín
-
1 ek cukor
Elkészítés
A mogyorós habcsóktortához
- Melegítsük elő a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Sütőpapírral béleljünk ki egy nagy tepsit, és arra rajzoljunk két, 23 cm átmérőjű kört.
- Először a habcsóktortát süssük meg. A tojásfehérjét a sóval verjük habosra. A robotgépet állítsuk magas fokozatra, óvatosan adjuk hozzá a habhoz a cukrot, és verjük kemény, fényes habbá.
- Óvatosan forgassuk a habba egy spatulával a darált mogyorót és a kukoricakeményítőt. A keveréket kanalazzuk egy habzsákba, a zsákra tegyünk egy 1 centiméteres kinyomócsövet, majd a 23 cm-es rajzolt köröket töltsük ki tésztával úgy, hogy a kör közepéből spirál alakban nyomjuk a fehérjehabos tésztát.
- Süssük 80-90 percig, amíg a habcsók ropogós nem lesz. Hagyjuk hűlni a tepsiben 10 percig. Vegyük le róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az omlós tésztához
- Melegítsük fel a vizet, a vajat, a cukrot és a sót egy lábosban. Amikor bugyogni kezd, húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a lisztet, majd határozott, erőteljes mozdulatokkal keverjük el.
- Tegyük vissza a lángra, és folyamatosan keverjük addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre hűlni 5 percig. Egyenként adjunk hozzá 5 tojást, mindegyikkel alaposan keverjük el. A tésztának fényesnek és keménynek kell lennie.
- Melegítsük elő a sütőt 210 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, és rajzoljunk rá egy 23 cm átmérőjű kört. Az omlós tésztát kanalazzuk egy habzsákba, és töltsük ki a rajzolt kört az előbbiekben leírt módon. Süssük 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A piros gyümölcsös töltelékhez
- A töltelékhez robotgéppel keverjük össze a krémsajtot, a cukrot, a citrom héját és levét. A vizet öntsük egy kis serpenyőbe, szórjuk bele a zselatint. Hagyjuk állni 1 percig, majd alacsony hőfokon főzzük 1 percig, amíg a zselatin fel nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
- Verjük fel a tejszínt. Adjuk a zselatint, a tejszínt és a gyümölcsöt a krémsajtos keverékhez.
- Tegyük az egyik habcsókkorongot egy tálalóra, és fogjuk körbe egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma oldalával. Kanalazzuk rá a töltelék felét, és fedjük le a másik habcsókkoronggal. Halmozzuk rá a maradék tölteléket, ezt borítsuk be az omlós tésztakörrel. Tegyük 1 órára hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon.
A mázhoz
- A mázhoz verjük kemény habbá a tejszínt és a cukrot. Vegyük le a kapcsos tortaformát a habcsóktortáról, az oldalát kenjük meg tejszínnel és szórjuk meg szeletelt mandulával.
- Málna- vagy ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3630
- Feltöltés dátuma: 2014. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
TV Paprika
35 recept
Nyáron a legegyszerűbb süteményt készíteni. Elég csak körbenézni a piacon, és friss színpompás gyümölcsök kavalkádja tárul elénk.