r
Nosalty Logó

Pirítottdiós-habos isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Pirítottdiós-habos isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Hab

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Hab

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 11589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Hab

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 405 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    169.2 g

Zsír

  • Összesen
    652 g
  • Telített zsírsav
    305 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    1729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14179.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    3571 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    5864 mg
  • Nátrium
    3643 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1313 g
  • Cukor
    713 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3632 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3561 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 11589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Tészta

Hab

Csokimáz

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, míg egynemű tésztát nem kapunk. Hűtőben fél óráig hagyjuk pihenni. Ezalatt dolgozik a liszt, és a kezünk melegétől megolvadt vaj is újra szilárd lesz, ezáltal könnyen nyújtható.
  2. Hűlés után 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval (vagy egy megfelelő pohárral) korongokat szaggatunk.
  3. Előmelegített, sütőpapíros tepsiben 180 C-on világosra sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 100 db korong lesz, de ez függ a vastagságtól és az átmérőtől.

Hab

  1. Egy lábasban vizet teszünk fel forrni. A cukorból elveszünk 40 dkg-ot és a másfél dl vízzel felfőzzük úgy, hogy a víz nagy része elpárologjon.
  2. Csipetnyi sóval felverjük a tojásfehérjét, közben apránként beleszórjuk a maradék 20 dkg cukrot és citromlevet. Ha elérte a megfelelő állagot, a még forró cukorszirupot alacsony fordulatszám mellett belecsorgatjuk.
  3. Gőz felett még további 20 percig verjük.

Csokimáz

  1. A diót a kisült korongok után tepsibe simítjuk, és pár perc alatt megpirítjuk vigyázva, hogy meg ne égjen. Még melegen ledörzsöljük a héját.
  2. A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd gyors mozdulatokkal elvegyítjük benne az olajat, hogy sima legyen.

Összeállítás

  1. Egy ecset segítségével a korongok felét megkenjük a csokival, és nyomban szórjuk is bele a diót, hogy belekössön. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar szilárdul a csoki.
  2. A korongok másik felére nyomózsákba töltött habból mindegyikre teszünk. Legjobb, ha csillagcsövet is használunk, úgy szebb lesz.
  3. Ezután összeillesztjük a párokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1102
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirítottdiós-habos isler
SweetSzenilla 57 recept

Anyukám nagy kedvence. Mindig gyűjtögetem a maradék tojásfehérjéket, és meglepem vele. Mennyei rajta a pirított dió, különlegessé és ellenállhatatlanná teszi. Jobb minőségű tejcsokit szoktam használni. Ez a tészta saját, kikísérletezett linzertészta. Sütés után nem kőkemény, nem kell sokat várni, míg megpuhul. Fontos, hogy ne süssük túl.

Hozzávalók

Tészta

Hab

Csokimáz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...