Pirítottdiós-habos isler
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SweetSzenilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g dió82 kcal
Hab
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
13g víz0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Csokimáz
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
35 kcal
-
4g dió28 kcal
Összeállítás
Összesen
966
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
720g finomliszt2621 kcal
-
480g vaj3442 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
36g sütőpor18 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g dió981 kcal
Hab
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
600g cukor2322 kcal
-
150g víz0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Csokimáz
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
52g dió340 kcal
Összeállítás
Összesen
11589
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
25.2g finomliszt92 kcal
-
16.8g vaj120 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
1.3g sütőpor1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
5.2g dió34 kcal
Hab
-
11.2g tojásfehérje6 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
Csokimáz
-
7g tejcsokoládé37 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
1.8g dió12 kcal
Összeállítás
Összesen
405
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1181.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.4 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
966
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 169.2 g
Zsír
-
Összesen 652 g
-
Telített zsírsav 305 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 175 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 135 g
-
Koleszterin 1729 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14179.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 369 mg
-
Kálcium 3571 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 670 mg
-
Foszfor 5864 mg
-
Nátrium 3643 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1313 g
-
Cukor 713 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 679.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3632 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 835 mg
-
Retinol - A vitamin: 3561 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 836 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 823 micro
Összesen
11589
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
405
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
72 dkg finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
3 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
15 dkg dió
Hab
-
8 db tojásfehérje
-
60 dkg cukor
-
150 ml víz
Csokimáz
-
20 dkg tejcsokoládé
-
6 ek napraforgó olaj
-
2 marék dió
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, míg egynemű tésztát nem kapunk. Hűtőben fél óráig hagyjuk pihenni. Ezalatt dolgozik a liszt, és a kezünk melegétől megolvadt vaj is újra szilárd lesz, ezáltal könnyen nyújtható.
- Hűlés után 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval (vagy egy megfelelő pohárral) korongokat szaggatunk.
- Előmelegített, sütőpapíros tepsiben 180 C-on világosra sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 100 db korong lesz, de ez függ a vastagságtól és az átmérőtől.
Hab
- Egy lábasban vizet teszünk fel forrni. A cukorból elveszünk 40 dkg-ot és a másfél dl vízzel felfőzzük úgy, hogy a víz nagy része elpárologjon.
- Csipetnyi sóval felverjük a tojásfehérjét, közben apránként beleszórjuk a maradék 20 dkg cukrot és citromlevet. Ha elérte a megfelelő állagot, a még forró cukorszirupot alacsony fordulatszám mellett belecsorgatjuk.
- Gőz felett még további 20 percig verjük.
Csokimáz
- A diót a kisült korongok után tepsibe simítjuk, és pár perc alatt megpirítjuk vigyázva, hogy meg ne égjen. Még melegen ledörzsöljük a héját.
- A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd gyors mozdulatokkal elvegyítjük benne az olajat, hogy sima legyen.
Összeállítás
- Egy ecset segítségével a korongok felét megkenjük a csokival, és nyomban szórjuk is bele a diót, hogy belekössön. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar szilárdul a csoki.
- A korongok másik felére nyomózsákba töltött habból mindegyikre teszünk. Legjobb, ha csillagcsövet is használunk, úgy szebb lesz.
- Ezután összeillesztjük a párokat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1102
- Feltöltés dátuma: 2018. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SweetSzenilla
57 recept
Anyukám nagy kedvence. Mindig gyűjtögetem a maradék tojásfehérjéket, és meglepem vele. Mennyei rajta a pirított dió, különlegessé és ellenállhatatlanná teszi. Jobb minőségű tejcsokit szoktam használni. Ez a tészta saját, kikísérletezett linzertészta. Sütés után nem kőkemény, nem kell sokat várni, míg megpuhul. Fontos, hogy ne süssük túl.