r
Nosalty Logó

Pirított fűszeres mandula

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pirított fűszeres mandula
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 61% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 20% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 61% Zsír
Összesen 1463 kcal
  • 20% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 61% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 20% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 61% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 366 kcal
  • 20% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 61% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2033.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1463 kcal
  • 20% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 61% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 631 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vizet forralunk, majd leforrázzuk vele a mandulákat és 5 percig állni hagyjuk.
  2. Leszűrjük, és hideg vízbe tesszük.
  3. Kinyomkodjuk a mandulákat a héjukból, papírtörlőn lecsepegtetjük.
  4. Egy tepsibe olívaolajat kanalazunk, beleforgatjuk a mandulákat, hogy mindenhol egyenletesen bevonja, megrázogatjuk a tepsit, szétterítjük őket.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és néha átkeverve aranybarnára pirítjuk.
  6. Papírtörlővel a felesleges olajat letöröljük a mandulákról, és tálba téve megszórjuk a fűszerekkel,összerázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7705
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Ajánló

Legjobb melegen fogyasztani! Ízlésünk szerint ízesíthetjük egyéb őrölt fűszerekkel is.

Receptkategóriák

Borkorcsolyaként remekül megállja a helyét, de akár olívabogyó közepébe dugva is finom csemege válhat belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...