Pirított fenyőmagos helva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
721
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
1443
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.9 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
721
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 75.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.7 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 122 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
1443
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
361
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy edénybe tegyük bele a búzadarát és a margarint, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk aranybarnára.
- Közben az 1dl vízbe oldjuk fel az 1dl cukrot.
- Mikor a dara aranybarna, tegyük bele a magvakat, majd a cukros vizet.
- Addig kavargassuk, míg krémszerűvé összeáll, vagyis megfő a dara.
- Elkészítettem: 32 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2148
- Feltöltés dátuma: 2012. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Párom édesanyja tanította ezt a rendkívül egyszerű, de annál cukrosabb édességet. Kis adag is elég belőle a megadott cukormennyiség miatt. Természetesen, ha nem szereti valaki ennyire édesen, csökkentheti a cukor mennyiségét. A mennyiség is változtatható, lényeg az 1:1:1 arány.