Pirított fehérkáposzta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g káposzta50 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
146
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g káposzta200 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
587
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
88.5g káposzta18 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
52
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 202.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
146
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 831.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 810.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 299 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 610 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
587
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedeljük, majd legyaluljuk.
- A hagymát apró kockákra vágjuk.
- Egy nagy edényben az olajat felhevítjük. Rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük, majd adagonként hozzáadjuk a káposztát, és állandó kavarás mellett tovább dinszteljük.
- Sózzuk, borsozzuk. Lefedve közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt puhára pároljuk, majd a fedőt levesszük, és magas hőmérsékleten állandó kavarás mellett kb. 10 percig pirítjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 10572
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy tasak gyalult káposzta foglalta már napok óta a helyett a hűtőben, ez lett belőle. Felhasználhatjuk pitébe töltelékként, káposztás tésztához, dagaszthatjuk pogácsa tésztához… Ha édesen szeretjük, megszórhatjuk 1-2 evőkanál cukorral is, és úgy pirítsuk.