r
Nosalty Logó

Pirított currys csicseriborsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pirított currys csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1451 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3603 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2586 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd másnap majdnem készre főzzük.
  2. Eközben a répát megmossuk, megtisztítjuk, felcsíkozzuk. (Aki nem akar kínlódni vele, az le is gyalulhatja.)
  3. A paradicsomevet felmelegítjük, sózzuk, borsozzuk, és a répát belerakjuk.
  4. 30 percig alacsony lángon összefőzzük őket, majd a zabpehelyliszttel besűrítjük.
  5. A fokhagymát megpucoljuk, és egy kés lapjával összenyomjuk.
  6. A lecsöpögtetett csicseriborsót olajon a fokhagymával, curryporral és sóval világosbarnára pirítjuk.
  7. A paradicsommártást ráöntjük, kicsit összemelegítjük.
  8. A crém fraichet a tejföllel kikeverjük, és azzal tálaljuk az ételünket. Megszórhatjuk kis snidlinggel vagy zsázsával.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1854
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Ajánló

Tálalhatjuk még zsenge zöldborsóval is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újabb currys étel a palettámon. Vegetáriánus, fehérjében gazdag.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...