Pirított currys csicseriborsó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
63g csicseriborsó236 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
25g crème fraîche89 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
20 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1g curry por3 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
458
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g csicseriborsó945 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
100g crème fraîche357 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g zabpehelyliszt81 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
4g curry por13 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1831
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
35.8g csicseriborsó135 kcal
-
28.6g paradicsomlé5 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
14.3g crème fraîche51 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.9g zabpehelyliszt12 kcal
-
4.6g olívaolaj40 kcal
-
0.6g curry por2 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
262
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 309 micro
-
β-karotin 901 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4519 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
458
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.1 g
Zsír
-
Összesen 98.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1542.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 828 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 279.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1451 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3603 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 18074 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
1831
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2586 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg csicseriborsó
-
2 dl paradicsomlé
-
1 kis db sárgarépa
-
10 dkg crème fraîche
-
5 dkg tejföl
-
1 gerezd fokhagyma
-
20 g zabpehelyliszt
-
4 ek olívaolaj
-
1 ek curry por
-
snidling ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd másnap majdnem készre főzzük.
- Eközben a répát megmossuk, megtisztítjuk, felcsíkozzuk. (Aki nem akar kínlódni vele, az le is gyalulhatja.)
- A paradicsomevet felmelegítjük, sózzuk, borsozzuk, és a répát belerakjuk.
- 30 percig alacsony lángon összefőzzük őket, majd a zabpehelyliszttel besűrítjük.
- A fokhagymát megpucoljuk, és egy kés lapjával összenyomjuk.
- A lecsöpögtetett csicseriborsót olajon a fokhagymával, curryporral és sóval világosbarnára pirítjuk.
- A paradicsommártást ráöntjük, kicsit összemelegítjük.
- A crém fraichet a tejföllel kikeverjük, és azzal tálaljuk az ételünket. Megszórhatjuk kis snidlinggel vagy zsázsával.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1854
- Feltöltés dátuma: 2014. június 01.
Ajánló
Tálalhatjuk még zsenge zöldborsóval is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Újabb currys étel a palettámon. Vegetáriánus, fehérjében gazdag.