r
Nosalty Logó

Pillecukros édesburgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Pillecukros édesburgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1731 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 217 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5620 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    61381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1731 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4654 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 132 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és egy lábasba tesszük. Felöntjük forró vízzel, megsózzuk, majd lefedve puhára főzzük. Amikor kész, leszűrjük.
  2. A főtt édesburgonyát egy keverőtálba tesszük, és ízlés szerint megcukrozzuk. Az amerikai receptek rengeteget cukrot tesznek hozzá, szerintünk pár evőkanálnál ne menjen bele több.
  3. Hozzáadunk egy kevés vaníliakivonatot, némi puha vajat, majd kézi robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és belemixeljük azt is.
  4. A kész, egynemű pürét kivajazott sütőformába egyengetjük. Rászórjuk az aprított pekándiót, majd egy rétegben rátesszük a mini pillecukrokat is.
  5. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. A pillecukor ezalatt kicsit összeolvad, kívül ropogós, belül viszont puha és picit nyúlós lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2431
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 19.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi köretek

Receptjellemzők

Pillecukros édesburgonya
Rosanics Petra 351 recept

A hálaadás elmaradhatatlan desszertje az USA-ban a pillecukorral és pekándióval összesütött édesburgonya, amit rakottasként és vajas tésztára rétegezve, piteként egyaránt készítenek. Kevés ennél amerikaibb étel létezik, az eredete egyébként egy az egyben a pillecukor-lobbinak köszönhető, a mályvacukros édesburgonya első ismert receptje is egy pillecukorgyártó cég receptfüzetében jelent meg 1917-ben. Európai szemmel furcsának tűnhet ez az édesség, pedig ha belegondolunk, az édesburgonyát kimondottan változatosan lehet felhasználni süteményekhez is. Nem kicsit megosztó desszertről van szó, de egy próbát mindenképpen megér, ha valamelyik alapanyag rajongói vagytok!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...