r
Nosalty Logó

Pillangó süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pillangó süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

muffinok

krém

összeállítás

Összesen 1069 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

muffinok

krém

összeállítás

Összesen 6414 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

muffinok

krém

összeállítás

Összesen 422 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1069 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    345.3 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806.2 g
  • Cukor
    634 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 6414 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

muffinok

krém

összeállítás

Elkészítés

muffinok

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A vajat jól kikeverjük a cukorral.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat egyenként.
  4. Kanalanként belekeverjük a lisztet és a sütőport.
  5. A muffinsütő formát muffin papírokkal kibéleljük. Háromnegyed részig töltjük őket.
  6. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. 10-12 muffin lesz belőle.

krém

  1. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral.
  2. Ha nem áll össze, kanalanként adunk hozzá tejet. Fontos, hogy a krém sűrű legyen, hogy megtartsa a pillangószárnyakat.

összeállítás

  1. A kihűlt muffinokat az oldalukra fektetjük, és kenyérvágó késsel fél centi vastag szeletet vágunk le a muffin tetejéről. A szeletet kettévágjuk.
  2. A muffin tetejére - amiről már levágtuk a szeletet - citrom curd-ot vagy lekvárt kenünk. (Elhagyható.)
  3. Nyomózsákba töltjük a krémet, és csiga alakban egy réteget nyomunk a muffinok tetejére.
  4. A muffinról levágott szeleteket - pillangószárnyakat - ráillesztjük a krémre. A krémből egy egyenes vonalat nyomhatunk a szárnyak közé. Ezt más színre színezhetjük.
  5. Megszórhatjuk porcukorral, színezett cukorral, színes cukorkákkal, szemeket nyomhatunk bele csokireszelékből, a lehetőségek száma határtalan...
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 12268
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Ajánló

Ha nincs muffin sütő formánk, egy kisebb tepsiben is kisüthetjük a tésztát, és a kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval körökre vágjuk. A tetejéről szeletet vágunk, vagy a hulladékból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy angol könyvből fordítom: The Diary Book of Home Cookery. Ez a könyv a hatvanas években került nyomtatásba. Ha van egy jól bevált muffin receptünk, használhatjuk azt is, legyen paleo, glutén- vagy cukormentes. Lényeg, hogy ne legyen morzsálódós, és túlélje a szelet levágását. Az én ízlésemhez túl édes a krém. Következő alkalommal felvert tejszínt vagy főzött krémet használok majd.

Hozzávalók

muffinok

krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...