Pilisi diszkosz
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
188g sertés rövidkaraj311 kcal
-
188g burgonya108 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
38g paprika6 kcal
-
38g paradicsom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g füstölt szalonna1965 kcal
-
1500g sertés rövidkaraj2490 kcal
-
1500g burgonya866 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
6.5g füstölt szalonna43 kcal
-
32.5g sertés rövidkaraj54 kcal
-
32.5g burgonya19 kcal
-
6.5g gomba1 kcal
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
6.5g paprika1 kcal
-
6.5g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 918.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 389.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 234 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 965 micro
-
Lut-zea 166 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 383.1 g
Zsír
-
Összesen 337.4 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 196 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7350.2 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 443 mg
-
Kálcium 488 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 758 mg
-
Foszfor 4688 mg
-
Nátrium 907 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 3117.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 17 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 508 mg
-
D vitamin: 335 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 123 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 1112 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 355 micro
-
β-karotin 1876 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 1331 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 167 micro
-
Lut-zea 29 micro
Hozzávalók
-
30 dkg füstölt szalonna
-
1.5 kg sertés rövidkaraj
-
1.5 kg burgonya
-
30 dkg gomba
-
4 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes fej fokhagyma
-
3 közepes db paprika
-
3 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst felszeleteljük, fűszerezzük, és félretesszük, amíg a többi hozzávalót előkészítjük.
- A szalonnát szeletekre vágjuk, a krumplit és a hagymát megpucoljuk, szintén felszeleteljük. A paprikát, paradicsomot, gombát szeletekre vágjuk, míg a megtisztított fokhagymát apróra vágjuk. Ne vágjuk egyiket se túl vékonyra, hogy ne főjenek szét.
- A diszkoszunkat kibéleljük a szalonnacsíkokkal. Erre tesszük a hagymát, a burgonyát, a zöldségeket, a húst, majd a fokhagymát. Újabb réteg szalonna következik, és az előzőeket megismételjük, amíg az alapanyagból tart. A tetejére burgonya, majd szalonna kerüljön.
- Jól lezárjuk az edényt, majd óvatosan parázsba helyezzük, és úgy két órán keresztül rá se nézünk. Egyébként sem tudjuk nyitogatni az edényt, hogy nézegessük, kóstolgassuk, így jobb, ha mással foglalkozunk ez idő alatt.
- 2 óra elteltével emeljük ki a parázsból és hagyjuk kicsit hűlni, hogy ne csapjon ki a gőz, amikor kinyitjuk. Ezt követően óvatosan levesszük a tetejét, és jóízűen nagy társaságban elfogyasztjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2975
- Feltöltés dátuma: 2015. március 27.
Ajánló
Na ez az az étel, ahol csak a fantáziánk szab gátat az elkészítés sokféleségének. Nézzünk körül a hűtőben, mindenféle zöldségféle jól jöhet, kipróbálhatjuk másféle hússal is (én ez alkalommal találtam még némi vaddisznót a mélyhűtőben), gazdagíthatjuk kolbásszal, vagy készíthetjük csípősen is néhány erős paprikaszelettel. Csak bátran!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hogy mi a diszkosz? Egy sportszer, amelynek lényege valamilyen távolságra történő eljuttatása egy sportoló - optimális esetben diszkoszvető által? Vagy esetleg a szépen csengő, Symphysodon latin nevű, alapvetően az Amazonas folyóban élő, egyébként népszerű akváriumi halfaj? Nem, ez alkalommal nem erről van szó. A diszkosz egy jól záródó fém edény, amelyet parázsba téve remek ételeket készíthetünk. A hagyomány szerint ezt az edényt pilisi kovácsok készítették először. Tőlük származik ez a recept is.