Pikáns rakott krumpli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fancsilie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
Előkészületek
-
250g burgonya144 kcal
-
75g főtt tojás116 kcal
-
63g csípős kolbász283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tejfölös öntet
-
88g tejföl173 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
719
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
Előkészületek
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g főtt tojás465 kcal
-
250g csípős kolbász1130 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tejfölös öntet
-
350g tejföl693 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2878
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
Előkészületek
-
52.1g burgonya30 kcal
-
15.6g főtt tojás24 kcal
-
13g csípős kolbász59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tejfölös öntet
-
18.2g tejföl36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
150
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1803.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 1249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 272.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
719
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.4 g
Zsír
-
Összesen 200.9 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7214.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 606 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1231 mg
-
Nátrium 4996 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1090.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 882 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 1044 mg
-
Retinol - A vitamin: 868 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1163 micro
Összesen
2878
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Előkészületek
-
1 kg burgonya
-
5 db főtt tojás
-
25 dkg csípős kolbász
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Tejfölös öntet
-
350 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek mustár
-
2 teáskanál petrezselyem
Elkészítés
Előkészületek
- Megtisztítjuk és meghámozzuk a burgonyát. Karikákra vágjuk és forró vízben puhára, omlósra főzzük. Közben a tojásokat is keményre főzzük.
- Míg a burgonya fő, felszeleteljük a kolbászt. A tojást megtisztítjuk a héjától, és ezt is karikákra vágjuk.
- Leöntjük a burgonya alól a vizet, majd 180°C ra előmelegítjük a sütőt.
- Rétegezzük egy tepsiben, burgonya, só, bors, kolbász, tojás, tejfölös mustáros öntet és megint burgonya, só, bors stb. és kezdődik elölről, amíg el nem fogynak az alapanyagok vagy amíg a tepsit meg nem töltöttük. A végén ráborítjuk a nagy adag tejfölös öntetet, és a sütőbe helyezzük.
- Miután kivettük a sütőből, a tetejét megszórjuk petrezselyemmel, és így tálaljuk.
Tejfölös öntet
- Kikeverjük a tejfölös öntetet: a tejföllel, mustárral, borssal, sóval és a petrezselyemmel.
- Minden réteg után öntünk belőle, és elegyengetjük. A tetejére hagyunk többet, hogy teljesen beborítsa :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2053
- Feltöltés dátuma: 2015. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fancsilie
4 recept
Próbáltam kicsit változtatni ezen az egyszerű recepten. Jó borsosan és mustárosan mennyei. A tejfölös öntetet nem csak mustárral, de majonézzel is el szoktam készíteni, amitől még krémesebb lesz.