r
Nosalty Logó

Pikáns rakott krumpli

Fancsilie
Pikáns rakott krumpli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészületek

Tejfölös öntet

719
Kalória
29.4g
Fehérje
38g
Szénhidrát
50.2g
Zsír
272.7g
Víz
331.4g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Előkészületek

Tejfölös öntet

Összesen 719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Előkészületek

Tejfölös öntet

Összesen 2878 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Előkészületek

Tejfölös öntet

Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7214.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    4996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1090.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1163 micro
Összesen 2878 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

Előkészületek

  1. Megtisztítjuk és meghámozzuk a burgonyát. Karikákra vágjuk és forró vízben puhára, omlósra főzzük. Közben a tojásokat is keményre főzzük.
  2. Míg a burgonya fő, felszeleteljük a kolbászt. A tojást megtisztítjuk a héjától, és ezt is karikákra vágjuk.
  3. Leöntjük a burgonya alól a vizet, majd 180°C ra előmelegítjük a sütőt.
  4. Rétegezzük egy tepsiben, burgonya, só, bors, kolbász, tojás, tejfölös mustáros öntet és megint burgonya, só, bors stb. és kezdődik elölről, amíg el nem fogynak az alapanyagok vagy amíg a tepsit meg nem töltöttük. A végén ráborítjuk a nagy adag tejfölös öntetet, és a sütőbe helyezzük.
  5. Miután kivettük a sütőből, a tetejét megszórjuk petrezselyemmel, és így tálaljuk.

Tejfölös öntet

  1. Kikeverjük a tejfölös öntetet: a tejföllel, mustárral, borssal, sóval és a petrezselyemmel.
  2. Minden réteg után öntünk belőle, és elegyengetjük. A tetejére hagyunk többet, hogy teljesen beborítsa :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Próbáltam kicsit változtatni ezen az egyszerű recepten. Jó borsosan és mustárosan mennyei. A tejfölös öntetet nem csak mustárral, de majonézzel is el szoktam készíteni, amitől még krémesebb lesz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...