r
Nosalty Logó

Pikáns rakott krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fancsilie
Pikáns rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Előkészületek

Tejfölös öntet

Összesen 719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Előkészületek

Tejfölös öntet

Összesen 2878 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Előkészületek

Tejfölös öntet

Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7214.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    4996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1163 micro
Összesen 2878 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Előkészületek

Tejfölös öntet

Elkészítés

Előkészületek

  1. Megtisztítjuk és meghámozzuk a burgonyát. Karikákra vágjuk és forró vízben puhára, omlósra főzzük. Közben a tojásokat is keményre főzzük.
  2. Míg a burgonya fő, felszeleteljük a kolbászt. A tojást megtisztítjuk a héjától, és ezt is karikákra vágjuk.
  3. Leöntjük a burgonya alól a vizet, majd 180°C ra előmelegítjük a sütőt.
  4. Rétegezzük egy tepsiben, burgonya, só, bors, kolbász, tojás, tejfölös mustáros öntet és megint burgonya, só, bors stb. és kezdődik elölről, amíg el nem fogynak az alapanyagok vagy amíg a tepsit meg nem töltöttük. A végén ráborítjuk a nagy adag tejfölös öntetet, és a sütőbe helyezzük.
  5. Miután kivettük a sütőből, a tetejét megszórjuk petrezselyemmel, és így tálaljuk.

Tejfölös öntet

  1. Kikeverjük a tejfölös öntetet: a tejföllel, mustárral, borssal, sóval és a petrezselyemmel.
  2. Minden réteg után öntünk belőle, és elegyengetjük. A tetejére hagyunk többet, hogy teljesen beborítsa :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2053
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns rakott krumpli
Fancsilie 4 recept

Próbáltam kicsit változtatni ezen az egyszerű recepten. Jó borsosan és mustárosan mennyei. A tejfölös öntetet nem csak mustárral, de majonézzel is el szoktam készíteni, amitől még krémesebb lesz.

Hozzávalók

Előkészületek

Tejfölös öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...