Pikáns halleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
50g hal29 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
10 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
163
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g hal115 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
38 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
652
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
8.3g hal5 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.6g sárgarépa2 kcal
-
6.6g zeller2 kcal
-
3.7g fehérrépa2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3.5g citrom1 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
-
4.1g főzőtejszín5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
62.1g víz0 kcal
Összesen
26
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 524.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2956 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
163
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1576 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 602 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 2097.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1286 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 4952 micro
-
β-karotin 11822 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
652
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 205 micro
-
β-karotin 489 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
26
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
1 db fehérrépa
-
1 db babérlevél
-
0.5 db citrom
-
2 ek olívaolaj
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A megtisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon elkezdjük dinsztelni.
- A zöldségeket megtisztítjuk, gyufaszálnyi vékony csíkokra szeleteljük vagy reszeljük és a hagymához adjuk a felszeletelt fokhagymával együtt.
- A zöldségekhez adjuk a vékonyan felszeletelt csilipaprikát és 10 percig fedő alatt pároljuk a zöldségeket, majd felöntjük 1,25-1,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és a leves alaphoz adjuk a babérlevelet.
- Miután felforrt a lé, lassú tűzön főzzük 10-15 percig.
- A halat előzőleg besózzuk és 2x2 cm nagyságú kockákra szeleteljük.
- A leves alaphoz adjuk a citromkarikákat, a halat és 10-12 percig főzzük közepes lángon.
- A habaráshoz a keményítőt, a tejszínt és kevés vizet jól elkeverünk, a leveshez adjuk és sűrűre főzzük, de nem forraljuk.
- Ezzel a leves elkészült. 15 perc pihentetés után tálalhatjuk.
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 13593
- Feltöltés dátuma: 2010. november 28.
Ajánló
A leves tovább ízesíthető fehérborral, kevés mustárral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régóta készültem egy ilyen pikáns halleves készítésére, csak kicsit idegenkedtem a színétől. Megszoktuk, ha nálunk a halból leves készül, annak bizony piros a színe és hallének vagy halászlének hívják.:-) A halból most egy zöldséges, kicsit csípős és savanykás leves készült, kevés tejszínnel gazdagítva. Bevallom, halból lehet jó és egyszerű levest készíteni őrölt pirospaprika nélkül is.:-) A halleveshez ismét afrikai harcsát használtam. A zöldségek gyufaszálnyi vékonyra vágva kerültek a levesbe (bár ez a képen nem látható).