Pikáns csirkemáj Senga konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A májhoz
-
167g csirkemáj198 kcal
-
167g vöröshagyma61 kcal
-
93g gombakonzerv30 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
1055
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A májhoz
-
500g csirkemáj595 kcal
-
500g vöröshagyma182 kcal
-
280g gombakonzerv90 kcal
-
240g csemegeuborka56 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
3167
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A májhoz
-
17.1g csirkemáj20 kcal
-
17.1g vöröshagyma6 kcal
-
9.6g gombakonzerv3 kcal
-
8.2g csemegeuborka2 kcal
-
2.9g napraforgó olaj26 kcal
-
6.8g főzőtejszín9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
109
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 69.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 664 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1799.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 818 mg
-
Nátrium 546 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 612.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 5757 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1085 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 5742 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 67 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1055
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 123.6 g
Zsír
-
Összesen 207.8 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1991 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5398 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 536 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 2455 mg
-
Nátrium 1637 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1837.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 17271 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 273 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3256 micro
-
Kolin: 1151 mg
-
Retinol - A vitamin: 17225 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 472 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
3167
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 590 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 589 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
A májhoz
-
50 dkg csirkemáj
-
50 dkg vöröshagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dl főzőtejszín
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
Elkészítés
A májhoz
- A gombával kezdjük, jól átmossuk, leöblítjük, majd lecsepegtetjük. Félrerakjuk.
- A májat megmossuk, majd 2 esetleg 3 darabba vágjuk, felhasználásig félrerakjuk.
- Hagymából annyi dkg kell, amennyi csirkemáj! Ez nagyon fontos! A hagymát megpucoljuk, és vékony karikára vágjuk (2-3mm). Egy nagyobb edényben az olajon kicsit megdinszteljük, majd fedő alatt inkább pároljuk, mint sütjük. 2-3 perc elteltével, hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, 2-3 kortynyi vízzel felöntjük, borsozzuk, és tovább pároljuk.
- Addig az uborkát gyufaszál nagyságú és vékonyságúra vágjuk. Ezt úgy szoktam kezdeni, hogy a két végét levágom (megeszem:-)), és így már szinte majdnem akkora, mint egy gyufa.
- Mikor a hagymánk már üveges, de még kellemesen roppanós, hozzáadjuk a májat úgy, hogy mindenhol befedje a hagymát, majd rászórjuk a csíkokra vágott uborkát. Nem kavarjuk meg! Csak rázzuk! Most szórjuk meg bőven borssal.
- Az egészet hagyjuk kb 5 percig főni, majd öntsük fel tejszínnel, és addig főzzük, amíg az uborka teljesen puha lesz. Ez kb. 10 perc. Ez idő alatt fogjuk sózni, és igény szerint még borsozzuk. A végén óvatosan megkavarhatjuk, és még pár percig hagyjuk főni.
- A krumplit sós vízben megfőzzük, krumplinyomón áttörjük, majd belekeverjük a tejfölt és a vajat, addig keverjük, amíg krémes állagot kapunk. (Pontos mennyiséget nem tudok írni, valaki vajasabban, de van, aki krumplisabban szereti. Sokáig tejjel készítettem, de tejföllel sokkal finomabb.)
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2840
- Feltöltés dátuma: 2013. október 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet még az apukámtól tanultam, ő tudja a legjobban elkészíteni. Igazi családi recept, aki eddig kóstolta, kérte a receptet. Ezt az ételt csak mártásnak hívjuk, mivel családi eseményeken, csak is kizárólag egy nagy szelet natúr húsra ráöntve és krumplipürével fogyasztjuk. Igazából ez az igazi recept, én is így tanultam, ezt fogom tovább vinni, csak jómagam, néha magában, hús nélkül is meg szoktam főzni.:-) Mint ahogy most is.