r
Nosalty Logó

Philadelphiai sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Philadelphiai sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Alap

Krém

Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Alap

Krém

Összesen 4997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Alap

Krém

Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    355.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2482.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    1728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 4997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Elkészítés

Alap

  1. A kekszes réteghez apróra zúzzuk a zabkekszet. A vajat felolvasztjuk, és (nem forrón!) hozzáadjuk a kekszmorzsához. Alaposan eldolgozzuk, hogy összeálljon egy homogén masszává.
  2. Belepakoljuk egy kapcsos tortaforma aljába, és kanál hátával jól megnyomkodjuk, egyenletes vastagságúra elterítve. 180°C-on, 10 percig elősütjük. Ha nem zár jól a tortaformánk, jobb ha bevonjuk az alját kívülről alufóliával, mert az olvadó-csöpögő vaj csúnyán összerondíthatja a sütőnket.
  3. A krém hozzávalóit (krémsajt, tojás, tejföl, cukor, liszt, vanília és citromhéj) kavarjuk össze, és hagyjuk állni kb. 20 percet - erre azért van szükség, hogy a kavarással belevitt levegő el tudjon távozni, így nem fogja sütéskor a tésztánk tetejét szétrepeszteni a távozó gőz.
  4. Eredetileg philadelphiai natúr krémsajtot ír a recept, de teljesen jó a mascarpone, vagy más, akár piacon beszerzett natúr krémsajt is.
  5. A krémet az elősütött keksz-lap tetejére öntjük, és 175°C-on további 45 percig sütjük. Akkor van kész, mikor kezd szépen barnulni a teteje (de maradjon világos!), és még remegős a közepe. Csak a teljes kihűlés után vegyük le a tortáról a tortaformát, mivel melegen még nem szilárd állagú a krém.
  6. Lehet díszíteni gyümölcsökkel, csoki- illetve gyümölcsöntettel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 14298
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családunk egyik kedvenc tortája, egyszerű elkészíteni, kezdőknek is bátran ajánlom, és mindig, mindenkinek nagyon ízlik. A tálaláshoz a tetejét sokféleképpen lehet díszíteni, gyümölcsökkel, gyümölcs- vagy csokiöntettel, tejszínhabbal, stb.

Hozzávalók

Alap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...