Philadelphiai sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 35% Zsír
Alap
Krém
-
63g krémsajt156 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
8g tejföl17 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
416
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 35% Zsír
Alap
Krém
-
750g krémsajt1875 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
4997
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 35% Zsír
Alap
Krém
-
47.6g krémsajt119 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
6.3g tejföl13 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
318
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
416
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.4 g
Zsír
-
Összesen 355.8 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 857 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2482.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 1728 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 354.6 g
-
Cukor 212 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 211.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 472 mg
-
Retinol - A vitamin: 1159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
Összesen
4997
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
318
kcal
Hozzávalók
Alap
Krém
-
75 dkg krémsajt
-
3 db tojás
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 dl tejföl
-
15 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
Alap
- A kekszes réteghez apróra zúzzuk a zabkekszet. A vajat felolvasztjuk, és (nem forrón!) hozzáadjuk a kekszmorzsához. Alaposan eldolgozzuk, hogy összeálljon egy homogén masszává.
- Belepakoljuk egy kapcsos tortaforma aljába, és kanál hátával jól megnyomkodjuk, egyenletes vastagságúra elterítve. 180°C-on, 10 percig elősütjük. Ha nem zár jól a tortaformánk, jobb ha bevonjuk az alját kívülről alufóliával, mert az olvadó-csöpögő vaj csúnyán összerondíthatja a sütőnket.
- A krém hozzávalóit (krémsajt, tojás, tejföl, cukor, liszt, vanília és citromhéj) kavarjuk össze, és hagyjuk állni kb. 20 percet - erre azért van szükség, hogy a kavarással belevitt levegő el tudjon távozni, így nem fogja sütéskor a tésztánk tetejét szétrepeszteni a távozó gőz.
- Eredetileg philadelphiai natúr krémsajtot ír a recept, de teljesen jó a mascarpone, vagy más, akár piacon beszerzett natúr krémsajt is.
- A krémet az elősütött keksz-lap tetejére öntjük, és 175°C-on további 45 percig sütjük. Akkor van kész, mikor kezd szépen barnulni a teteje (de maradjon világos!), és még remegős a közepe. Csak a teljes kihűlés után vegyük le a tortáról a tortaformát, mivel melegen még nem szilárd állagú a krém.
- Lehet díszíteni gyümölcsökkel, csoki- illetve gyümölcsöntettel.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 14430
- Feltöltés dátuma: 2016. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Allisc
56 recept
Családunk egyik kedvenc tortája, egyszerű elkészíteni, kezdőknek is bátran ajánlom, és mindig, mindenkinek nagyon ízlik. A tálaláshoz a tetejét sokféleképpen lehet díszíteni, gyümölcsökkel, gyümölcs- vagy csokiöntettel, tejszínhabbal, stb.