r
Nosalty Logó

Petrezselymes újburgonya-paprikás virslivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Petrezselymes újburgonya-paprikás virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1169 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    1703 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2451 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2836 micro
Összesen 1169 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újkrumplit megmossuk, és legalább tíz percig vízben áztatjuk, majd lekapargatjuk a héját. Ezután tetszőleges formájúra vágjuk. A hagymát és a paprikát finomra aprítjuk.
  2. A zsiradékot egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, és kevergetve üvegesre pirítjuk benne a hagymát, majd belekeverjük a felaprított paprikát. Ezután beletesszük az újkrumplit, és pár percig kevergetve összesütjük. Megszórjuk fűszerpaprikával, sóval. Felengedjük kevéske forró vízzel, és fedő alatt folytatjuk a főzést.
  3. Amikor a krumpli félig már megpuhult, belekeverjük a finomra aprított petrezselymet, és beletesszük a virsliket. Ezután pár perc alatt teljesen készre főzzük. Melegen, kenyérrel és friss uborkasalátával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3682
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Petrezselymes újburgonya-paprikás virslivel
Lizinka_ 604 recept

Amikor megjelenik az újkrumpli, és gyönyörűen zöldell a kertben a petrezselyem, akkor készítjük ilyen módon a paprikás krumplit. Friss nyári ízek, friss uborkasalátával tálalva!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...