r
Nosalty Logó

Petrezselymes újburgonya-paprikás virslivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Petrezselymes újburgonya-paprikás virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1169 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    1703 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2451 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2836 micro
Összesen 1169 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újkrumplit megmossuk, és legalább tíz percig vízben áztatjuk, majd lekapargatjuk a héját. Ezután tetszőleges formájúra vágjuk. A hagymát és a paprikát finomra aprítjuk.
  2. A zsiradékot egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, és kevergetve üvegesre pirítjuk benne a hagymát, majd belekeverjük a felaprított paprikát. Ezután beletesszük az újkrumplit, és pár percig kevergetve összesütjük. Megszórjuk fűszerpaprikával, sóval. Felengedjük kevéske forró vízzel, és fedő alatt folytatjuk a főzést.
  3. Amikor a krumpli félig már megpuhult, belekeverjük a finomra aprított petrezselymet, és beletesszük a virsliket. Ezután pár perc alatt teljesen készre főzzük. Melegen, kenyérrel és friss uborkasalátával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3678
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Petrezselymes újburgonya-paprikás virslivel
Lizinka_ 601 recept

Amikor megjelenik az újkrumpli, és gyönyörűen zöldell a kertben a petrezselyem, akkor készítjük ilyen módon a paprikás krumplit. Friss nyári ízek, friss uborkasalátával tálalva!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk