r
Nosalty Logó

Petrezselymes spárga hollandi szószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Petrezselymes spárga hollandi szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1032 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    5495 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7476 micro
Összesen 2119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott spárgát középen kettévágjuk, és sós vízben roppanósra főzzük, a forrástól számítva kb. 10 percig, bár ezt spárgája válogatja. A petrezselymet nem túl finomra összeaprítjuk.
  2. A spárgát szűrőkanállal egy nagy szitába kiszedve lecsöpögtetjük. Kivajazunk egy jénait, és a spárgák szárát és rügyes felét két külön halomba rendezzük. Közben rétegesen sózzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel. Legfelül megszórjuk a reszelt sajttal, majd leöntjük a hollandi mártással. Tetejére pici vajdarabkákat és egy kis petrezselymet szórunk.
  3. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11281
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 02.

Ajánló

Hollandi szósz receptem itt találjátok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Petrezselymes spárga hollandi szószban
Marti48 317 recept

Itt van újra a spárgaszezon!!! Ilyenkor egy héten többször is felkerül az asztalra. Ezt a variációt natúr, grillezett szűzérméhez készítettem, egy kis petrezselymes krumplival garnírozva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...